22. okt
Illustrasjonsfoto.
 
– Asyl-millioner til Sør-Varanger
Kommunalkomiteen går for å kompensere asyl-utgifter i kommunene. Spesielt Sør-Varanger.

Publisert: 07.des.2015 15:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Stortingets kommunalkomité har gått inn for å kompensere utgifter som kommuner har hatt i forbindelse med innstrømmingen av asylsøkere i høst og vinter.

De viser spesielt til Sør-Varanger kommune og utfordringene med innkomsten over Storskog, i en pressemelding fra Fremskrittspartiet.

– Komiteen ber regjeringen bidra til at kommunens eventuelle merkostnader i denne situasjonen tas hensyn til ved tildeling av skjønnsmidlene enten for 2015 eller 2016 og at det er dialog mellom regjeringen og kommunen om dette, står det i komiteens budsjettmerknad.

Vet ikke beløpet

Ifølge Helge André Njåstad, leder i kommunalkomiteen, betyr dette at Sør-Varanger kommune kan vente seg et beløp i millionklassen.

– Det må være et millionbeløp. Men nøyaktig hvor mye det er, vet vi ikke ennå. Det er noe som må finnes ut i dialog med departementet eller Fylkesmannen, sier han til SVA.

– Det blir ikke nødvendigvis erstatning krone for krone for utgiftene kommunene har hatt. Men vi skal gi bidrag som sørger for at innbyggerne i kommunene ikke blir skadelidende på grunn av asylsituasjonen, slår han fast.

Endelig lørdag

Ifølge Njåstad skal dette bestemmes i Stortinget på lørdag. Siden forslaget fikk flertall i komiteen, sier Njåstad at det også vil gå igjennom i Stortinget.

FrPs stortingsrepresentant fra Finnmark, Jan Henrik Fredriksen, mener det er en anerkjennelse av den fantastiske innsatsen kommunen og dens ansatte har lagt ned.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no