10. des
TOPP: Aurora ga i fjor ut det beste norske albumet, skal vi tro musikkmagasinet Gaffa sine lesere. (Foto: Bent Renè Synnevåg).
 
- Aurora med beste album
Brukerne av musikknettstedet gaffa.no har talt; kommende hovedattraksjon til Grenseløsfestivalen, Aurora, ga i 2016 ut det beste norske albumet.

Publisert: 29.jan.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Gaffa er et musikkmagasin som dekker den norske musikkscenen fra nord til sør, fra pop til svartmetall. Foruten norske artister er det også fokus på den internasjonale scenen sett med norske øyne, dette gjennom nyheter, anmeldelser, intervjuer, artikler og bilder. GAFFA åpnet sin hjemmeside i oktober 2011, og i februar 2012 fulgte det trykte magasinet, som distribueres gratis over hele Norge.

Skryt

Grenseløs-artist Aurora får mye skryt i Gaffa. Med toppen av albumlisten for 2016 gjentar hun fjorårets suksess med sin andre topplassering i Gaffa-prisen, denne gang med «All My Demons Greeting Me As A Friend». Og ikke nok med det; Gaffas anmelder ga Aurora seks stjerner for albumet. Ifølge nettstedet har Aurora Aksnes selv nettopp begynt å få sansen for sin egen debutplate, eller ihvertfall lært seg å slå seg til ro med hvordan det til slutt lyder.

- Man blir ferdig med albumet og får ikke lov til å røre noe som helst seks måneder før det blir utgitt. Og på seks månder skjer det mye ting, sier hun til Gaffa.

Hun kan fortelle at Lucky ble skrevet da hun var ni, mens I Went Too Far-refrenget ble skrevet da hun var bare ti år gammel.

Demonisk tittel

Hun blir også bedt om å fortelle hva den demoniske albumtittelen betyr.

- Hør nå. Jeg ser for meg at jeg selv ligger døende i en skog, på min death bed, på en seng med glasstak. Der ligger jeg og dør, og jeg ser for meg at alle tingene og alle menneskene som jeg har slitt med, som har vært mine demoner, står rundt meg akkurat idet jeg dør, og de sier «du har vært flink, Aurora, dette klarte du kjempefint». Naturen og det overnaturlige, død og demoner, tåke og mystikk, fantasi og brutal virkerlig: det er en aurorask, søt liten historie, som ligger bak albumtittelen.

Det overnaturlige er for Aurora noe av det beste med livet. Men størst av alt er møllen - som også pryder albumcoveret.

- Jeg har aldri vært så glad i sommerfugler. De vet at de er vakre. Det er ikke sjarmerende. Men møllen derimot, den vet ikke at den er sjarmerende eller vakker. Den bare flyr rundt i mørket, den kommer frem om natten, og flyr alltid mot lampen: mot lyset. Som om den har valgt det livet selv. Den kunne flydd om dagen, men flyr heller alltid i mørket om natten og leter etter lys, sier hun til gaffa.no.

- For meg er all form for kunst en slags søken etter et eller annet, som det til syvende og sist er umulig å finne uansett. Jeg tror det er fordi vi alle har en trang til å drive med musikk, fordi vi leter etter en kur for sorg, for redsel, eller sinne eller et eller annet som kan gi et svar på hva som er meningen, fortsetter hun.

Leter etter de uoppnåelige

Aurora leter som møllen etter lys, i en svimlende stor og mørklagt verden, der hun leter etter det uoppnåelige. Hun er også litt hemmelighetsfull, blant annet om neste steg og hvem hun eventuelt skal samarbeide med og lage musikk med i nærmeste framtid. Det vi vet er at hun står på scenen under Grenseløsfestivalen. Hun er headlineren på albumlisten og også på festivalplakaten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no