7. des
BREV: Ordfører Rune Rafaelsen har skrevet brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om KVU.
 
– Avgjørende med rask avklaring
– For Sør-Varanger kommune og hele regionen er det avgjørende å få en rask avklaring. Det sier ordfører Rune G. Rafaelsen i et brev til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med konseptvalgutredningen for E6 Høybuktmoen-Kirkenes.

Publisert: 18.jul.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Samferdselsdepartementet kom 6. juli med en pressemelding om konseptvalgutredningen (KVU).

– Vi er avhengig av gode vei- og infrastrukturordninger for å legge til rette for vekst i Kirkenes og Sør-Varanger på kort og lang sikt. God planlegging er viktig for å sikre en framtidsrettet utvikling innenfor samferdsel, næringsutvikling, reindrift og forvar, sier Rafaelsen i brevet til Solvik-Olsen (Frp).

Lokalisering

Samferdselsdepartementet slår fast at det viktigste nå er å bli enig om en lokalisering.

– Som ordfører deler jeg kvalitetssikringens vurdering av at det viktigste med hensyn til gjennomføringsstrategi er at det nå fattes en beslutning om lokalisering. Det er gledelig at Samferdselsdepartementet signaliserer at det nå vil sikre at regjeringen får det nødvendige grunnlag for sin behandling, skriver Rafaelsen.

Sør-varangerordføreren sier videre at han ser fram til en god dialog og samarbeid med Samferdselsdepartementet i det videre med planleggingen av logistikk- og transportinfrastrukturen i Kirkenes-området.

– Vi legger også vekt å ha gode politiske prosesser lokalt, i nært samarbeide med aktørene.Vår kontakt med næringsaktører innen transport og logistikk samt petroleumssektoren tilsier store ambisjoner for regionen. Derfor er det avgjørende at det planlegges for framtiden for å møte morgendagens behov, skriver Rafaelsen.

Basefunksjoner

Ledelsen i Sør-Varanger kommune arbeider nå på kort sikt i samarbeide med næringen for å få lagt basefunksjoner til Kirkenes i forbindelse med 23. konsesjonsrunde.

– Vi er i kontunuerlig dialog med oljeselskapene og de store baseselskapene, sier Rafaelsen og sier til Solvik at kommunen ønsker et møte med samferdselsministeren så raskt som mulig til høsten for å få en rask avklaring.

Politisk møte

Varaordfører Lena Norum Bergeng (Ap) har tatt initiativ til et politisk møte for å kunne diskutere det videre arbeidet med å få en rask beslutning om lokalisering av ny stamnett-terminal og gode vei- og infrastrukturløsninger i Kirkenes og strekningen Kirkenes-Høybuktmoen.

Gruppeleder Pål K. Gabrielsen i SV sier at partiet ønsker å ta opp saken med Kirkenes og hvordan få en attraktiv by for innbyggere og andre i sammenheng med KVUen.

– Vi må se om vi har de rette reguleringsplanene. Hvor skal industrien være, tilgjengelighet til strandsonen for allmenheten og andre, sier Gabrielsen.

Det vil bli holdt et gruppeledermøte om saken rundt 10. august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no