21. okt
 
– Bare vi får ha badet i fred...
Fredag ble det arrangert Åpent bad istedenfor Åpen hall. En liten gjeng ungdommer storkoste seg i vannet, i lufta og i kafeen. – Så lenge de ikke kutter bassenget er vi fornøyd, sier de.

Publisert: 09.des.2013 15:46
Oppdatert: 25.sep.2019 11:59

– Vi er i bassenget hver helg, det er bare sånt vi gjør, sier en av guttene i boblebadet. Der er det fullt. Noen andre leker med en ball, noen morer seg med akrobatiske krumspring fra stupebrettene og noen sitter i kafeen og skravler og flirer. Lyset er dempet og P3 er på radioen. Men det er ikke sånn hver helg i bassenget, bare en gang i året.

– Behold bassenget

I kafeen har en gjeng ungdommer samlet seg og laget langbord. De prater og ler om alt mulig. Men alle går jo ikke i bassenget hver dag, så hva gjør de om kveldene, bruker de Basen?
– Basen? Der har jeg aldri vært, jeg har jo både strøm og internett hjemme, sier Even Wahlberg Greve. Han forteller at han bruker ikke bassenget så ofte som noen av kompisene, men liker det godt når han er der.
– For min del kan de bare legge ned, men ikke bassenget, sier han.
– Og kinoen er også bra. Så lenge vi har det, er det fint, legger Even til.

Aldri vært

Flere av guttene, de er fra Kirkenes og Hesseng alle sammen, sier de aldri har vært på Basen. Og de er 15 år hele gjengen.
– Det er jo ikke noe som skjer der. Og det er jo både stoler og bord på Rimi på Hesseng, det er jo et kjempetilbud det også, ler Tord Eliassen. Gruppas skøyer, men det er ikke bare tull som kommer fra han.
– De gjør en god ting, Ungdomsrådet og Basen, og det er Åpen hall. Det må de aldri slutte med, da blir det enda jævligere i byen enn det er nå. Det og Åpent bad, sånn som i dag, det må vi ha, og bassenget det må vi få ha i fred, sier han.
– Det er kjedelig på Basen, det er jo ingenting å gjøre der, sier Torbjørn Pedersen.

Onsdag

Åpent bad er gratis og åpent for alle ungdommer i tre timer helt fram til klokka 23. Det er ikke fryktelig mange der, men noen fant veien. Og for seg selv, i varmebassenget, henger klubbarbeider Kjell Arne Bekkeli på kanten og har en avslappende dag på jobben.
– De er greie og flinke, og finner selv på hva de vil gjøre. Og de er gode fra stupebrettet, det er artig å se på. Får håpe vi får beholde noen aktiviteter for ungdommen, men vi får se 11. desember hva som blir igjen, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no