8. des
SIKKER: Tove Karin Solberg vil være helt sikker og legger derfor om til vinterdekk før hun skal på langtur. (Begge foto: Martin Gramnæs).
 
- Bedre føre var
Tove Karin Solberg fikk lagt om til vinterdekk på bilen tirsdag. Det var hun ikke alene om.

Publisert: 25.sep.2014 10:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

- Jeg skal kjøre over Ifjordfjellet og Nordkyn om noen dager, og tar ikke sjansen på å kjøre uten vinterdekk. Det er bedre å være føre var, forteller hun idet hun er på vei inn til Bil- og dekkservice på Hesseng.

Travelt

Der inne er det travle dager for innehaver Stein Johnsen og hans stab. De rekker akkurat en kjapp kaffekopp mellom slagene. Hvor mange biler de legger om på i løpet av en dag, har de ikke telling på.

- Vi teller ikke. Vi tar det vi rekker på en dag, sier Johnsen og forteller at rushet kom i gang tidlig i år.

- Vanligvis bytter ikke folk til vinterdekk før uti oktober, men med frostnettene som har vært, og snøen som har vært nære, er det tidligere denne sesongen, sier han og påpeker at det allerede har vært hvitt i Alta, og at været kan være uforutsigbart i disse dager, selv om det ikke er meldt frost denne uka.

Samtidig er han glad for at folk legger om dekk allerede nå.

- Da får vi spredt det utover. Det aller største rushet kommer vanligvis når snøen faller. Da skal alle legge om og det blir lange køer. Det er bedre å legge om for tidlig, slår han fast.

Sjekk dekkene

Johnsen anbefaler samtidig alle til å gå ut i boden eller garasjen og se over dekkene.

- Det er mange som glemmer og sjekke om dekkene fremdeles kan brukes, sier han. For de som legger om dekkene selv, minner han om at man må stramme hjulboltene ordentlig, og ikke minst sjekke dekktrykket.

- Det er mange som bare skrur dem på, uten å sjekke trykket. Da virker ikke dekkene slik de skal, understreker han. I Nord-Norge er det tillatt med piggdekk fra 15. oktober, men reglene sier at fører selv må vurdere. Dermed er det fullt mulig å legge om til piggdekk dersom føreforholdene tilsier det. Statens vegvesen oppfordrer i en pressemelding alle til å sjekke værmeldingen før du kjører. Spesielt i innlandet der frosten ofte kommer først.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no