12. nov
BLI MED: Stine Fallmo Hansen og Sør-Varanger kommune arrangerer kurs for dem som vil bli treningskompis.
 
- Bli treningskompis
- Dersom du liker å trene, eller bare være aktiv ute i friluft, kan det være fint å gjøre dette sammen med noen.

Publisert: 19.jul.2014 15:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Det sier Stine Fallmo Hansen i Sør-Varanger kommune. Til høsten er det nemlig klart for et nytt kurs i det å være treningskompis.

Støttekontakt

Prosjektet med treningskompis ble satt i gang i Sør-Varanger kommune for tre-fire år siden. Det er en slags støttekontaktordning for personer med medisinsk, fysisk eller psykisk diagnose, der det er anbefalt med fysisk aktivitet. Det ble annonsert kurs også i fjor, men dette ble avlyst på grunn av for få påmeldte.

- Men nå legger vi kurset til en helg, og håper at så mange som mulig blir med, sier Hansen.

Variert

Kurset har blitt arrangert før, til gode tilbakemeldinger, og det er variert og moro å delta. Her er både en teoretisk og en praktisk del, der kursdeltakerne får en innføring i hvilke forskjellige aktiviteter man kan bedrive her i kommunen. Kurset gir kompetanse i bruk av fysisk aktivitet i målrettede oppdrag innenfor støttekontakttjenesten i kommunen, og passer for støttekontakter og personer som ønsker å ta oppdrag som dette.

Komme i gang

Å være treningskompis kan være å hjelpe folk med å komme i gang med trening, eller følge opp vedkommende underveis.

- Dette er et veldig bra opplegg for dem som liker å trene og holde seg aktiv, reklamerer Hansen, som legger til at man må være over 16 år for å kunne bli treningskompis.

- Når deltakerne er ferdig på kurset, vil vi få inn søknader for dem som trenger, - og oppfyller kravene til å få en treningskompis, og så matche folk som ser ut til å passe sammen. Det kan også være at noen trener i grupper sammen med en treningskompis, forteller hun. Kurset arrangeres 24. til 26. oktober og er et samarbeid mellom kommunen, fylkeskommunen og Finnmark idrettskrets. Det er også helt gratis å delta.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no