22. okt
IKKE NOK: Rådmann Nina Bordi Øvergård sier kommunen har satt inn store ressurser på å komme mobbing til livs det siste året. Rutineendringer er ikke nok, mener Foreldrenettverket mot mobbing. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Bør få konsekvenser
- To bøter i samme tidsrom bør gi noen signaler om at dette også bør få konsekvenser for de voksne som har brutt loven, sier Ann Kristin Liland, leder for Foreldrenettverket mot mobbing til NRK.

Publisert: 27.aug.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Sør-Varanger kommune ble nettopp ilagt et forelegg på 30 000 kroner for ikke å ha satt i gang tilstrekkelige tiltak for å hindre fortsatt mobbing til tross for at skolens ansatte og ledelse kjente til saken. Også i fjor fikk kommunen bot, da på 50 000 kroner, for en lignende sak.

Les også: 30 000 i mobbebot

- Ikke nok

Rådmann Nina Bordi Øvergaard sa til SVA at det gjort mange tiltak det siste året for å komme mobbing til livs, blant annet rutineendringer som skal sørge for å at saker blir tatt tak i og løftet opp i systemet.

Ann Kristin Liland mener at rutineendringer ikke er nok.

Dette er saker som også må få konsekvenser for de voksne som er ansvarlige, sier hun til NRK.

- Det er helt nødvendig at slike mobbesaker får konsekvenser for noen. Ellers kommer slike saker til å fortsette inn i himmelen. Det får aldri konsekvenser for noen rektorer eller noen i administrasjonen. Boten kommer og man får fortsette i jobben, sier hun.

- Det er helt sikkert flere unger i Sør-Varanger som blir mobbet og behandlet på samme måte. Det er de færreste som tør å ta slike saker videre i systemet, sier Liland til NRK.

Mobbesak

Ann Kristin Liland er mor til Robert Liland som i 2013 ble tilkjent 650 000 kroner i erstatning for mobbing han ble utsatt for da han gikk på Tinntjønn ungdomsskole i Vest-Agder fra 2003 til 2005. Robert Liland stod fram og fortalte om årene med mobbing og at han forsøkte å ta livet av seg da han var 14 år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no