15. okt
NÆRGÅENDE: Byelgene holder til mellom husene i både Bjørnevatn og på Sandnes.
 
– Bør frakte elgene ut
– Jeg skjønner godt at folk både blir redde og frustrerte, elgen skal jo ikke være i boligfelt. Men jeg tror ikke avliving er det rette, sier Per Koi.

Publisert: 07.feb.2014 15:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Han snakker om elgfamilien som har tilhold i Bjørnevatn, og som både har skremt folk og skadet hund.
– Jeg har vært elgjeger i snart 40 år og medlem av bestandsplanutvalget. Elgen skal ikke være der, men det må finnes andre tiltak enn å skyte dem. Å jage dem vil være vanskelig, for har kua først funnet et sted hun synes er så trygt at hun har fått kalver der, vil hun være knyttet til stedet, og det samme vil kalvene. Jager man dem, vil de trolig bare komme tilbake, sier Koi.
– Og å skyte dem så nært boligfelt synes jeg personlig er litt for voldsomt, sier han.
Han mener en løsning kan være å bedøve dem, merke dem, frakte dem ut med helikopter til et område der det drives elgjakt, og så ta dem ut i ordinær elgjakt.
– Hvis de er merket, for eksempel med maling, vil elgjegere se at dette er elger som skal prioriteres i jakta, og da vil de naturlig nok ikke vende tilbake til Bjørnevatn, mener han.
– Men dette er en kostbar operasjon, og foreløpig har de jo ikke skadet mennesker, mest vært til irritasjon. Det kan oppstå farlige situasjoner hvis elgene blir aggressive, de venner seg fort til både folk, hunder og trafikk, og kan se på området som sitt eget, og da kan situasjoner oppstå, sier Koi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no