18. okt
TIL RETTE: Ordfører Rune Rafaelsen og kommunen fikk mye skryt for sine velvilje med å legge til rette for filmprosjektet "Børning 2" av Aleksander Olai Korsnes (t.v) og produsent John M Jacobsnen (t.h). Foto: Jørn Fossmo.
 
- «Børning» er blitt en folkebevegelse
I den første «Børning»-filmen fulgte en kappløpet fra Oslo til Nordkapp, mens oppfølgeren foregår på glattere føre. Denne gangen dreier det seg nemlig om et bilrace fra Fosnavåg til Murmansk gjennom Sverige og Finland.

Publisert: 11.okt.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Løpet blir vilt og vanskelig over fjell, glatte veier og isete innsjøer. Det blir også en jakt mellom bilene og politiet som gjør alt de kan for å stoppe løpet.

- Vi har var ha lagd verdens nordligste bilfilm, ropte produsent Jon M Jacobsen innledningsvis stolt ut til salen og trakk i sin åpningstale fram arbeidet med Børning 2 som et eksempel på brobygging mellom Russland og Norge, noe som ikke minst er viktig i disse tider.

- Det er 30 år siden jeg kom til Nord Norge og lagde «Veiviseren. Med Børning 2 kan jeg si at ringen på en måte er sluttet.

Folkebevegelse

Regissør Halvor Bræin satte stor pris på å være med på denne hyggelige førpremieren i Kirkenes. Bræin mente sågar at «Børning» nå var blitt en folkebevegelse.

- Over en million (!) hadde vært inne på nettet og sett traileren til filmen det første døgnet, opplyste han.

- Filmen handler om kjærlighet og bil. Den passer for både voksne og barn.Vi slet med med å få forhåndsfinansiering fra Filminstituttet, men takket være våre samarbeidspartnere kom vi i land, forsatte han.

Han skrøt også hemningsløst av velviljen i Sør-Varanger kommune til dette prosjektet.

- Jeg tok kontakt med ordfører Rune Rafaelsen og sa vi hadde lyst å lage verdens nordligste bilfilm og fikk et klart svar: ingen problemer!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no