15. okt
FUNGERER IKKE: Espen Rafaelsen oppfordrer alle til å benytte seg av det gamle legevaktnummeret inntil videre. (Foto: Martin Gramnæs).
 
- Bruk det gamle legevaktnummeret inntil videre
Det er oppfordringen fra lege- og legevaktansvarlig, Espen Rafaelsen.

Publisert: 09.sep.2015 11:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Fra 1. september ble det innført et nytt, nasjonalt legevaktnummer. Men det har vist seg å ikke fungere slik det skal.

Havner feil

Det nye legevaktnummeret 116117 er ment slik at man kan ringe samme nummer i hele landet, og komme til nærmeste legevakt. Dette har imidlertid ikke vært tilfelle i Sør-Varanger.

- Det har skjedd at folk fra Sør-Varanger har fått time i Vadsø, og blitt sittende og vente på legevakta i Kirkenes - i tro om at legevaktlegen vet at de kommer. Det er en uholdbar situasjon, og noe som i verste fall kan gå ut over pasientsikkerheten, forteller han. Rafaelsen oppfordrer folk i Sør-Varanger til å bruke det gamle nummeret som er 78 99 11 10.

- inntil vi er sikker på at det nye nummeret fungerer som det skal. Du vil da komme direkte til riktig legevaktsentral.

Basestasjoner

Prosjektleder for det nye nasjonale nummeret, Terje Olav Øen, forteller at det ikke er selve nummeret det er noe galt med, men basestasjonene.

- Hver basestasjon er utstyrt med geo-routing, og ved hjelp av tre slike, skal de forstå hvor du ringer fra. Dette nye nummeret har avslørt at rutingen ikke fungerer bra nok, forteller han. Øen forklarer at nummeret bruker samme system som når man ringer politiet på 02800.

- Men vi har et mye mer finmasket nett, forteller han og legger til at både Netcom og Telenor er i ferd med å forbedre situasjonen.

- Vi har fått melding om at det er gjort noen forbedringer denne uka, og at det jobbes med å få på plass ytterligere forbedringer videre, forteller han. Øien peker samtidig på at man ved å taste inn postnummeret i talemenyen, kommer til rett sted.

- Når du ringer, så sier stemmen at man kan vente på svar, eller taste 0 for annen legevakt. Gjør du det, og taster inn postnummeret, skal du komme fram.

- Lokalt oppfordres det til å bruke det gamle nummeret?

- Det er ikke noe problem å bruke det gamle. Det skal ikke legges ned. Det nye nasjonale nummeret er ment å gjøre det enklere når man for eksempel er ute å reiser, avslutter prosjektlederen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no