12. des
TRYGT: - Bruk hodet, vær edru og voksen, så blir rakettoppskytingen trygg, sier varabrannsjef Kjetil Presterud. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Bruk fyrverkeriet med fornuft
- Bruk hodet, vær voksen og edru, så vil det nok gå bra med fyrverkeriet, sier varabrannsjef Kjetil Presterud. Sør-Varanger har hatt en fin brannstatistikk i år, og brannvesenet ønsker at det fortsetter sånn.

Publisert: 30.des.2013 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

- Vi har heldigvis vært forskånet fra større branner og ulykker i forbindelse med nyttårsaften og fyrverkeri. Og vi har bare hatt en alvorlig bygningsbrann i år. Den gode statistikken håper vi vil vare, sier varabrannsjefen.

Sikkerhet

Han er opptatt av sikkerhet og har brukt dagen før dagen til å være ute på tilsyn på utsalgssteder. Det gjør han også på selve nyttårsaften. Det er mange som selger fyrverkeri og det selges mye.

- Bare i dag har vi omsatt for 100 000 kroner, bare til nå, sier Andre Strand, fyrverkeriansvarlig på Fargekilden tidlig på ettermiddagen.

Han får skryt fra Presterud for eksemplarisk utsalgssted.

- Her er både verneutstyr og brannslokkingsapparat framme, og informasjonsplakatene synlig. Det er veldig bra, sier han.

Strand er også opptatt av sikkerhet.

- Jeg pleier å ta med meg en vanlig europalle, og snu den opp ned. Da passer de fleste rakettboksene mellom plankene, de står stødig og er ikke i fare for å velte, sier han.

På besøk

- Det er viktig å ha et stødig underlag, og en trygg plass å sende opp fyrverkeriet fra. I snøen kan de velte, og er det glatt på bakken kan de begynne å gli og komme ut av kontroll, sier Presterud. Han legger til at på selve nyttårsaften, fra 23-tiden og utover, kommer et par mann fra stasjonen til å kjøre rundt og se til at alt går trygt for seg.

- En tur på torget og litt rundt i byen for å se at alt går bra, det pleier vi å gjøre. Vi har ikke noen ekstra bemanning på jobb, men vi er nok litt på alerten i forhold til at noe kan skje, sier han.

For det er ikke til å stikke under en stol at det er veldig mange fester og mye alkohol i bruk samtidig.

Voksen og edru

- Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen. Selv om det festes, bør det være en voksen og edru person tilstede for å sende opp rakettene, sier Presterud.

- Med veldig mange fester på en gang, øker selvsagt risikoen for at det skal skje noe, både relatert til fyrverkeri og andre kilder til branner. Men samtidig har folk vært flinke i Sør-Varanger, det har skjedd veldig få ulykker, sier han.

Presterud legger til at i året som gikk har brannvesenet hatt en økning i antall utrykninger til bilulykker, ellers har det vært et godt år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no