10. des
BRUK SØPPELBØTTA: Varaordfører Tove Alstadsæter, oppfordrer alle til å ta hånd om sitt eget søppel og kaste det der det hører hjemme.
 
- Bruk søppelbøttene
Det er sommer i Kirkenes, men byen flyter over av søppel. Nå oppfordrer varaordfører, Tove Alstadsæter alle til å rydde opp etter seg.

Publisert: 19.jul.2014 15:45
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Vi har tidligere skrevet om blomsterstien som ble utsatt for hærverk, og forsøpling generelt er et tema som ofte blir tatt opp på våren og sommeren. En liten tur ut i Kirkenesgatene viser at det ligger både tomgods, plastsøppel og papir strødd rundt om kring. Også oppover Pasvikveien og Parkveien, samt ved Førstevann ligger det søppel slengt.

Endre holdninger

Også mange av dem vi treffer på gata, har merket seg søppelet når de får spørsmål om Kirkenes fremstår som en pen sommerby.

- Det er ikke sånn som vi lærte da vi var små. Jeg vokste opp på Skogerøya, og der var det aldri snakk om å kaste søppel i naturen. Vi må alle ta ansvar. Det blir så mye finere å være her da, sier Ingse Wollmann, som mener at man bør endre holdningene. Jeg bodde et år i Spania og der var det rent og pent i gatene, men der hadde de eget ryddepersonale, forteller hun.

- Helt forferdelig

- Jeg tror mange kaster fra seg uten å tenke på miljøet, sier Mark Farrell. Han bor på Hesseng, men er en del i byen og ser ofte søppel som flyr rundt.

- Kirkenes fremstår ikke som en sommerby, sier en sentrumsbeboer som ikke vil ha navnet i avisen.

- Det ser helt forferdelig ut til tider. Man ser folk som sitter og røyker ved et askebeger, men likevel kaster sneipen på gata.

Det er imidlertid ikke alle som synes det ser ille ut i Kirkenes. På en benk på torget, treffer vi Per Olsen. Han har bodd i Kirkenes i cirka tre år og synes ikke det er spesielt mye søppel i gatene.

- Nei jeg synes det er fint, og så er det jo litt byfølelse her, forteller Olsen som opprinnelig kommer fra kysten.

Plukk opp

Varaordfører Tove Alstadsæter synes det er trist at folk ikke bruker søppeldunkene som står plassert rundt i byen.

- Jeg vil oppfordre alle til å kaste søpla si der den hører hjemme. Jeg har selv sett hvordan det kan se ut, og plukket senest i dag søppel som lå utenfor rådhuset, forteller hun.

- Dette er et felles ansvar. Kirkenes er en trivelig by, og det blir enda triveligere dersom alle rydder opp etter seg, påpeker hun, og legger til at det er synd at noen har gjort hærverk på blomsterstien.

- Det er et flott tiltak for byen vår, som Haganes vel har satt i stand. Da er det veldig synd at noen vil ødelegge det. Sør-Varanger kommune har selv en kostebil som kjører gjennom gatene, og ellers er det Barentshallene som jobber med forskjønning av byen. Vi har ikke lyktes å komme i kontakt med leder Audun Andersen, men han fortalte til avisa i forrige uke at man i år ikke har noen sommervikarer i sving.

- Jeg har forståelse for at kommunen har en anstrengt økonomi, men det er synd for forskjønnelsen av Sør-Varanger. Det blir enda mer forfall enn det allerede er, fortalte han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no