10. des
FOLKEMØTE: Charles Mortensen ser fram til et informativt folkemøte. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
- Bygdefolket trenger informasjon
I kveld holdes det folkemøte om Ishavsveien og om Forsvaret på Tårnhallen i Jarfjord.

Publisert: 24.mar.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Stevningen av hytteeierne langs Ishavsveien har ikke gått upåaktet hen i Jarfjord.

- Etter rettssaken og spørsmålene om hvem som eier veien er det tid for å få belyst denne saken skikkelig og ta opp hva dette faktisk betyr for oss i Jarfjord, sier Charles Mortensen. Han er en av de som har tatt initiativet til folkemøtet.

Rettigheter

Jordskifteleder Dagfinn Kleveland fra Finnmark jordskifterett kommer til Jarfjord for å svare på de spørsmålene som folket måtte ha.

- Det blir interessant å få vite hva som kan skje i forhold til Ishavsveien og folk sine rettigheter og hvilke endringer det vil bli, blant annet dersom det innføres en bomavgift her, sier Mortensen.

I tillegg vil også Forsvaret være representert på folkemøtet, ved sjefen for Jarfjord-kompaniet.

- Vi får en ny stasjon til bygda og har invitert representanten for Jarfjord-kompaniet til å komme og snakke om hvilke mål og planer de har for virksomheten og hvilken bruk av området vi kan forvente. Det er en kjensgjerning at det vil komme flere soldater til bygda. Dette er en ny situasjon som bygdefolket nok vil vite mer om hva innebærer, sier Mortensen.

Gymsal

- Vi håper jo at det blir positivt med mer aktivitet. I Jarfjord har vi jo alltid hatt et nært og godt samarbeide med Garnisonen i Sør-Varanger. Et annet spørsmål som vi håper folkemøtet kan gi svar på, er om Forsvaret kan hjelpe oss med gymsal. Tårnet skole har ikke gymsal. Det kan kanskje Forsvaret hjelpe oss med i deres nye bygg, slik at Tårnet-elevene kanskje får bruke den, sier Mortensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no