10. des
REAGERER: Eilif Johannesen (H).
 
- Dårlig hukommelse, Jørn Haga?
Høyres Eilif Johannesen mener Sør-Varanger LOs leder, Jørn Haga, har dårlig hukommelse når han kritiserer dagens regjering for å være lite distriktsvennlig fordi den ikke bevilget de 120 omstillingsmillionene Sør-Varanger kommune ønsket.  

Publisert: 22.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Det var i et leserinnlegg Haga hadde i SVA 18. oktober LO-lederen kom med kritikken. 

- Ingenting i politikken er så avkledende som dårlig hukommelse, sier Johannesen.

Reaksjoner

Ordfører Rune Rafaelsen brukte ord som "denne dagen er en svart dag for Øst-Finnmark" og han lovte at Ap kom til å foreslå 120 millioner kroner i omstillingsmidler i revidert nasjonalbudsjett.

- Haga bør kjenne til at Ap i revidert budsjett bare foreslo 50 millioner kroner, ikke de 120 millionene som ordføreren lovet. En "tilleggsbevilgning" på fem millioner kroner i opposisjonspenger var altså alt Ap lokalt fikk Ap sentralt med på i revidert budsjett. Dette imponerer ingen, sier Sør-Varanger Høyres Johannesen.

Han mener omstillingsretorikken til Arbeiderpartiet nå må ta slutt. 

- Ja, all den tid Sør-Varanger kommune formelt ikke er kvalifisert til omstillingsmidler, at andre kommuner i lignende situasjoner har fått mindre i omstillingsmidler og at Ap på langt nær bevilget 120 millioner kroner som lovet lokalt.

Sammen

Nå vil Johannesen og Høyre komme LO og Haga i møte.

- Sør-Varanger er mye bedre tjent med at Sør-Varanger Høyre og LO Sør-Varanger sammen får et "tommeltottetvinnende" Ap med på å arbeide for å løse de åpenbare næringspolitiske utfordringene og mulighetene kommunen har. Ap styrer en lite næringsvennlig kommune og partiet sitter helt tafatt og venter på at Samferdselsdepartementet skal ta en beslutning om stamnett-terminal.

Høyre vil nå jobbe for endringer i samfunnsstrukturen i Sør-Varanger.

- Vi er helt enig i at det ikke er mulig å lage omelett uten å knuse noen egg. De eggene som ikke må brukes i omeletten, er etablerte eller planlage boområder. Industrien må derfor ut av sentrum. Ikke bare geografisk, men også visuelt. La oss derfor sammen få Ap med på å bruke de eggene i omeletten som realiserer de store ambisjonene innen olje og gass som Høyre har for Sør-Varanger, sier Johannesen. Disse ambisjonene realiseres kun på Pulkneset.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no