20. okt
LODDSALG: Edvin og Agnes Nilsen, Veinö og Hilja Mäläskä i Norsk-finsk forening lodder også i år ut en dampbadlafting på torget. Alle foto: Hallgeir Henriksen
 
- Dampbadlotteriet viktig for foreninga
Det laftede dampbadet til Norsk-Finsk forening loddes ut for 22.gang i år, og interessen forventes som vanlig å bli stor.

Publisert: 27.jul.2013 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Etter at Knut Labahå vant det første lafta dampbadet i det aller første lotteriet i 1991, har interessen vært stor for å vinne den flotte laftinga.

- 4500 lodd kan selges hvert år før trekninga på lørdagen på torget i Kirkenes, og stort sett blir de fleste lodda solgt, opplyser Edvin Nilsen, som har vært med på loddsalg og lafting fra det første lotteriet.

Dugnad

Lotteriet ble satt i gang for å finansiere foreningens hytte, som ble bygd ved Langvannet i Nedre-Pasvik.

- Det første året fikk vi ferdiglafta tømmer fra Ivalo, og vi lafta opp hytta på baksida av Heimo Johansens butikk på Sandnes, forteller Väinö Mäläskä, som også har vært med siden starten.

Etter det ble det dampbadlafting flere plasser i byen, deriblant på Veikko Vuorelas tomt på industriområdet øst for Storhaugen og utenfor REMA i Kirkenes.

- Nå gjøres alt arbeidet ferdig i Näätämö hos materialforhandleren der, og den leveres på torget der den står under Kirkenesdagene, forteller Agnes Nilsen, som også har vært aktiv i forbindelse med lotteriet i mange år.

Viktig

Hilja Mäläskä er leder i Norsk-Finsk forening i Sør-Varanger, og hun forteller at lotteriet er viktig både for foreninga og finsk kultur i kommunen.

- Hytta til foreninga ble solgt for en god pris for noen år siden, så den drar ikke lenger noen midler. Derfor går oveskuddet fra lotteriet til ulike formål i regi av foreninga samt støtte til ulike aktiviteter som skal være med å utvikle og ta vare på finsk tradisjon og kultur i Sør-Varanger.

Blant tiltak foreninga støtter er ulike turer, barnegrupper, finsk morsdagsfeiring, finsk gudstjeneste, feiring av den finske nasjonaldagen og til finskundervisning i skolen, sier Mäläskä .

Derfor håper hun at folket under Kirkenesdagene vil kjøpe lodd i år også og være med når laftinga skal trekkes ut på torget.

- Som vanlig vil vi ha loddstand ved dampbadet i søndre hjørne av torget, opplyser hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no