12. des
ÅPEN: Jonas Karlsbakk og datteren Frøya frydet seg over åpen alpinbakke på Sandnes selv om været var mildt. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Deilig å åpne bakken før jul
- Heldigvis har vi fått mye snø, og hatt nok kulde til å lage enda mer, sier Jonas Karlsbakk i alpingruppa til Sandnes IL. For andre gang kunne bakken åpnes før jul.

Publisert: 19.des.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Jonas Karlsbakk ser mange utviklingsmuligheter for alpinbakken og er glad for å få en lang sesong i år.
- Forrige gang var 2010-2011, så vi har ventet lenge på å kunne åpne så tidlig. Det var deilig å åpne bakken før jul, sier Karlsbakk.

Tidlig ute

Det var det mange unge alpinister som også syntes. To av de som hadde stått opp relativt tidlig en lørdag morgen midt i den mørkeste tida var Ramona Bjørklund og Lea Kalliainen Tverland. Litt etter klokka ti har de allerede vært to ganger på toppen og er på vei til den tredje. Lea har kamera på hjelmen.

- Jeg filmer når vi kjører, og vi datt et par ganger, så jeg fikk med meg det også. Det blir artig å se på etterpå, forteller hun.

- Det er veldig artig at bakken er åpnet, vi har gledet oss til dette lenge, og nå kan vi endelig kjøre, sier Ramona.

Masse snø

Men selv om det var mildvær og yr i lufta på lørdag morgen, satte det ikke noen demper på interessen. Den første timen hadde rundt 30 ivrige med ski og brett kommet til Sandnes.

- Det var jo litt kjipt med været, da, men det er så mye snø oppe i bakken at det er ingen fare. Det eneste er at big jump-et som vi har laget med tråkkemaskinen har seget litt sammen, det er ikke så stort som det var da vi laget det. Men forhåpentligvis har vi ikke mildvær så lenge, sier Karlsbakk.

Han forteller at nå som Snøhotellet er ferdig med å produsere snø, skal de få låne snømaskin av dem, og da blir det dobbelt så mye snøproduksjon.

Sikter høyt

Karlsbakk forteller at tråkkemaskinen de fikk billig fra kommunen er det viktigste de har i klubben.

- Det er premissgiver for aktivitet her. Det er så fort gjort å bare kjøre over og lage flott bakke, jeg har aldri vært så stor optimist før som nå. At vi kan begynne allerede nå og få en lang sesong betyr inntekter til sikker drift. Vi må ha heisen i gang hele tida, men sikkerhet er alfa og omega. Nå har vi også erfarne folk som kan drive og vi kan begynne å tenke på trinn to, nemlig aktiviteter som skiskole og organisert kjøring, kanskje konkurranser. Selv om bakken er litt liten er det ikke noe problem å arrangere både slalåm og hopp, spesielt det siste er det jo helt perfekte forhold til. Og når finnene kan produsere snowboardkjørere i verdensklasse i sitt flate land, så kan vel vi også, sier Karlsbakk entusiastisk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no