21. okt
ÅPEN: Dagfinn Gjerde og Jonas Sjøkvist Karlsbakk er helt sikre på at det kommer til å bli kjempeartig i bakken neste helg. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Det blir helt vilt bra
Det mener Dagfinn Gjerde og Jonas Sjøkvist Karlsbakk. Neste helg arrangerer de Åpen bakke og håper på masse folk og godvær.

Publisert: 15.mar.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

- Det er helt supre forhold i bakken nå, vi får bare håpe det varer. Det kan godt komme litt mer snø, sier Jonas Sjøkvist Karlsbakk i Sandnes IL.

- Det er nesten så jeg får lyst å ta meg en tur selv, ler Dagfinn Gjerde fra Basen.

Gode forhold

Forrige gang «Åpen hall» ble lagt til alpinbakken på Sandnes var i 2013. I fjor ble det ikke noe av da bakken var stengt på grunn av for lite snø. Nå har det kommet nok snø til at bakken kan være åpen.

- Vi er ganske sikre på at det ikke kommer til å skje noe helt vilt på værfronten som gjør at vi ikke kan holde åpent neste helg. Og får vi sånt vær som vi har i dag, blir det helt perfekt, sier Karlsbakk.

Arrangementer

Han er veldig glad for at kommunen vil lage Åpen bakke, for det er noe de selv ikke har hatt ressurser til.

- For det første har vi hatt mer enn nok med spenningen rundt om det kommer snø eller ikke, ler han.

- Men til neste år blir det annerledes, da skal vi klare å lage vår egen snø, og da kan vi begynne å tenke på å lage noen arrangementer i bakken, sier Karlsbakk. Han legger til at arrangementer som Åpen bakke også er viktig for rekrutteringen.

Nybegynnere

- Det er en fin bakke, litt snill, men med mulighet for å gi litt gass, mener Dagfinn Gjerde.

- Ja, det er ikke Kitzbühel, men det er den bakken vi har, og jeg synes de ildsjelene som gikk i gang med dette virkelig har utnyttet topografien maksimalt, sier Karlsbakk.

- Her er det mulighet for å være nybegynner med ikke alt for skumle forhold, men også litt å bryne seg på for de viderekomne, mener han. Og legger til at det går an å ake ved siden av, der er det satt av plass.

- Blir artig

Neste fredag braker det løs, og da blir det både kiosk, musikk i bakken, konkurranser, bål og mye moro.

- Finn fram brett, ski, hva du nå måtte ha eller måtte finne hjemme, og ta med i bakken neste helg. Det kommer til å bli kjempeartig, lover Dagfinn Gjerde.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no