21. nov
PLAN: Plan- og utviklingssjef Håvard Lund i Sør-Varanger kommune bekrefter at det skal igangsettes planarbeid på Leirpollen etter ønske fra en privat aktør. I bakgrunnen leder for utvalg for plan og samferdsel, Kurt Wikan (Sp).
 
- Det er forvirrende
Flere hytteeiere SVA har vært i kontakt med er forvirret; - hvorfor foregår det et planarbeid om stamnett-terminal i Leirpollen når Høybukta vest er vedtatt av kommunestyret?

Publisert: 30.jun.2017 16:35
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Politikerne er også forvirret. Tidligere har opposisjonen, med Høyre i spissen, argumentert sterkt for at arealer til kommunens største industrisatsing noen gang - ny stamnetterminal - må avsettes i kommuneplanens arealdel.

- Den politiske ledelsen har svart at kommunen ikke har «tid» og således ikke prioriterer ressurser til å jobbe inn Høybukta vest i arealplanen. Fra før vet vi at det heller ikke løftes fingre i forhold til reguleringsplanen for Pulkneset, skriver en meget kritisk Høyres Eilif Johannesen på sosiale medier.

Leirpollen

Samtidig som vedtaket av Høybukta står der, settes det av både tid og ressurser til arbeid i Leirpollen.

- Hvorfor, spør både politikere og hytteeiere i området.

Onsdag ble det holdt et informasjonsmøte om den forestående områdereguleringen for Leirpollen, også kalt Kirkenes Norhavn. Ifølge Sør-Varanger kommunes arealplanlegger, Vegard Nilsen Trasti, er arbeidet i tråd med Kommunedelplanens arealdel.

- Her er Leirpollen er avsatt til havneområde med veitilknytning til Slambanken. Planarbeidet inneholder også alternativ veitilknytning fra Strømmen bro, skriver Nilsen Trasti i et brev om onsdagens møte.

Kommunal «områdeplan»

På direkte spørsmål om hvorfor planarbeid i Leirpollen igangsettes av kommuneadministrasjonen når kommunestyret tidliere har vedtatt Høybukta, svarer plan- og utviklingssjef Håvard Lund i Sør-Varanger kommune følgende:

- Høybukta vest er av kommunestyret vedtatt som ny stamnetterminal, det vil si der kommunen skal etablere sin framtidige offentlige havn. Leirpollen er av en privat aktør ønsket som havn/industriområde for egne aktiviteter, på lik linje som den private aktøren på Jakobsnes. Etter avtale med kommunen i fjor sommer skal denne reguleringen skje som kommunal «områdeplan», uten kostnad for kommunen. Dette er forøvrig i tråd med gjeldende kommuneplan, sier plan- og utviklingssjef Lund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no