17. okt
HVERDAGSHJELP: Hverdagshjelpen Sør-Varanger vil ha oppdrag. Her hjelper Maiken Johansen og Mette Hallen Erna Koi.
 
- Det går tregt
Maiken Johansen og Mette Hallen tok saken i egne hender da de ble arbeidsløse etter Syd-Varanger-konkursen og startet opp egen bedrift, men de forteller at det går tregt.

Publisert: 15.jul.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

– Det går, men det er tregt. Vi håper på å få flere faste kunder, sånn at vi får arbeid nok til fulle arbeidsdager. Vi har litt å gjøre hver dag, men det er ikke nok til å leve av foreløpig, forteller Mette.
Hun sier de har fått faste kunder, og at de får gode tilbakemeldinger fra de kundene de har hatt oppdrag hos. Kundene befinner seg for det meste i Kirkenes-området, men at de også har fått kunder ute i distriktene.

Leter etter kunder

Mette sier at de har vært rundt i kommunen og hengt opp plakater, i tillegg til at de har lagt ut flyers i postkassene til folk på blant annet Prestøya og i Bjørnevatn. Hun sier at det er vanskelig å få tak i kuder, men at mange virker interessert, helt til det kommer til å betale for tjenestene. Hun forteller videre at det er noen som mener at det er for dyrt og noen som mener det er helt greie priser.

Lite variert

– Mange av oppdragene vi har hatt innebærer vasking og rydding hjemme hos kundene, men vi håper på å få flere oppdrag som for eksempel ledsagere til for eksempel butikken eller lege, sier Maiken. Det er hovedsaklig enkel husvask og rydding som blir etterspurt, men det blir ofte litt flere oppgaver under besøkene, forteller Mette.
Ikke «ni til fire»-jobb

– Vi har ikke helt faste arbeidstider, så det blir mye arbeid utenom de vanlige tidene. Kundene ringer når det passer dem, enten det er tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Det er jo forsåvidt greit, så lenge vi er ledige. Om de ringer når vi er opptatte, så avtaler vi et tidspunkt når det passer for begge partene, så det er veldig greit, sier Maiken.

Gode tilbakemeldinger

– Vi får gode tilbakemeldinger fra kundene, men det er noen tilbakemeldinger som er ekstra gode å få. Det er ofte de eldre som gir tilbakemeldinger som virkelig kjennes, for de setter så stor pris på den jobben vi gjør for dem. Når man ser takknemligheten i ansiktene deres, så gir det en god motivasjon til å jobbe videre selv om det ofte er trege dager, forteller Maiken.

– De er jentene mine

– Det er veldig bra at det er et tilbud som er fleksibelt, sånn at man kan lage avtaler som fuker for begge partene. De er jentene mine, og jeg kan stole på at de gjør en god jobb når de er hos meg. Også er det dette med betaling, men det er klart at man skal betale: det er arbeidskraften vi kjøper, forteller Erna Koi. Hun mener det er viktig at folk tar i bruk tilbudet og har tro på at det kan bli noe stort.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no