14. okt
KOMMUNALSJEF: Arnulf Ingerøyen er kommunalsjef for oppvekst og kultur. Han sier kommunen jobber løpende for å bedre situasjonen i barnevernet. (Arkivbilde: Yngve Grønvik).
 
- Det har vært utfordringer
Kommunalsjef for oppvekst og kultur Arnulf Ingerøyen er klar over situasjonen og fraværet i barneverntjenesten. Nå har kommunen leid inn ekstern kompetanse for sikre en god barneverntjeneste.

Publisert: 16.mar.2017 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Kommunalsjefen bekrefter at det er høyt fravær i barnevernet. Dette er noe kommunen jobber for å redusere.

- Det er høyt fravær i tjenesten, og det er noe vi løpende jobber for å redusere, sier Ingerøyen i en e-post til SVA.

Han understreker også at kommunen har tatt grep for at situasjonen ikke skal gå utover de som har behov for tjenesten.

- For at fraværet ikke skal gå ut over brukerne har vi leid inn barnevernfaglig kompetanse fra eksterne firma for å opprettholde drift og for å sikre en god barneverntjeneste for innbyggerne.

Strukturell endring

Ifølge kommunalsjef Ingerøyen har Sør-Varanger i flere år hatt ufordringer knyttet til barneverntjenesten.

- Barneverntjenesten i Sør-Varanger har i flere år hatt utfordringer. Fylkesmannen påpekte, i forbindelse med en gjennomgang i 2014, flere forhold som ikke oppfylte barnevernlovens krav. Kommunen har ikke klart å lukke alle avvikene, sier han.

Fylkesmannens tilbakemeldinger og barneverntjenesten sine beskymringer er bakgrunnen for at kommunen gjennomførte en omorganisering av tjenesten etter nyttår.

- Det har ført til at vi har gjort en strukturell endring ved at barneverntjenesten er styrket. Det er gjort ved at den har blitt en egen enhet med en egen enhetsleder. Den er nå strukturert under kommunalsjef for oppvekst for bedre samarbeid og samhandling med andre deler av kommunens tjenester, sier kommunalsjefen.

Nødvendig endring

Endringene er gjort for at kommunen skal kunne levere det de er forpliktet til. Derfor er grepene kommunen har gjort helt nødvendige ifølge kommunalsjefen:

- Meldigene som har kommet i senere tid viser at det var og er nødvendig å vurdere måten det jobbes på i barneverntjenesten. Det er nødvendig for å lukke avvikene og for å levere en tjeneste som er i tråd med lovkravene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no