12. des
VELT: Mari Sandø og Tanja Labahå Sigridnes fikk kjenne på kroppen hvordan det er å velte med bil. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
- Det var skikkelig ekkelt
Russen fikk seg en tankevekker da de prøvde vegvesenets «Veltepetter».

Publisert: 22.apr.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Bakgrunnen var den årlige russedagen der både rektor, helsesøster og politi ønsker russen lykke til og kommer med råd til den nært forestående feiringen.

Viktig påminnelse

Mari Sandø, Ida Traa Celius, Tanja Labahå Sigridnes og Agnethe Eliseussen var første pulje som fikk teste hvordan det er å rulle rundt med en bil.

- Det var veldig ekkelt å sitte på. Hadde ikke trodd at det var så ille, forteller de etterpå. To av dem har bilsertifikat selv, og forteller at de visste det meste om det som ble fortalt på trafikkdagen, men at de har fått en viktig påminnelse om sikkerheten. Spesielt bilbeltebruk ble det lagt vekt på av Statens vegvesen, som også snakket til ungdommene.

Råd på veien

- Vi bruker å ha en slik dag der vi gir russen noen råd på veien, forteller politibetjent Jørgen Holte. Han peker på at det man gjør i russetiden kan få konsekvenser for resten av livet.

- Vi understreker at vi ikke er ute etter å «ta» dem, men heller forebygge, legger han til. Før de fikk kjenne rundveltet på kroppen fikk de også høre om trafikksikkerhet fra vegvesenet. De fokuserte på viktigheten av bilbeltebruk, - ikke bare for din egen, men også andres sikkerhet. Det ble også poengtert at å gå et døgn uten søvn, tilsvarer én i promille. Det kan jo være verdt å merke seg i den tiden de nå går inn i.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no