23. okt
HØYT: Ylva Reinholdtsen kom seg nesten helt til topps på bruskasseklatringa. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
- Det var skikkelig skummelt
Ylva Reinholdtsen kom seg nesten til topps på bruskassestablingen under Friluftslivets dag på Sandnes.

Publisert: 11.sep.2015 15:38
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

- Jeg trodde jeg skulle klare det, men mista teknikken da jeg begynte å komme høyt. Det var skikkelig skummelt, kommenterte hun etter å ha kommet seg ned. Bruskassestabling var blant mange aktiviteter unge og gamle kunne prøve seg på i Sandnesdalen mandag ettermiddag.

Masse folk

Heldigvis for arrangøren brøt også sola fram og, det ble et behagelig utevær, som mange valgte å benytte seg av. Dette førte blant annet til over 100 deltakere på løpskarusellen til Sandnes Idrettslag.

- Vanligvis har vi hatt mellom 80-90, fortalte karusellsjef, Erling Noste. Han var klar på at det passet bra å arrangere det åttende og siste løpet sammen med de andre aktivitetene denne dagen. Som en ekstra spiss på avslutningen ble det også servert kaker til alle deltakerne. Emilie Nordhus, Mathilde Nordhus og Frida Rasmussen var blant alle dem som var med og løpte med startnummer.

- Jeg har vært med to ganger forteller Emilie.

- Jeg har løpt mange ganger, sikkert hundre, skyter Frida inn. Etter kakespising var det bruskassestabling som stod på programmet. Det var nok blant favorittaktivitetene denne dagen, med tanke på hvor mange som ville prøve seg.

Til vanns

Nede på stranda var det rigget til med kajakker som ungene fikk prøve. Det ble også et populært innslag, og mange ville prøve flere ganger. Flere har også tidligere erfaring fra å padle på sjøen.

- Jeg har prøvd kano tidligere, men det er litt anderledes. Dette er artigere da, forteller Aleksander Hjelm Fredriksen. Det gikk også an å prøve seg på laksefisking rett ved. Matservering stod også på programmet, og denne var det kokkelinja på Kirkenes videregående skole som stod for. Bål hører også med, og det ble fyrt opp både ute, og i lavvoen. Frisklivskoordinator Kjerstin Møllebakken var veldig fornøyd.

Overnattet

- Friluftslivets dag var egentlig på søndag, men vi valgte å flytte den med tanke på Grenseløsfestivalen. Her er vi samlet både kommunen, lag og foreninger og sportsbutikkene. Jeg tror det er viktig at alle aktører øver seg på å samarbeide om dette med friluftsliv, fortalte hun. Meningen med arrangementet var rett og slett å vise mangfoldet i i friluftslivet i kommunen.

- Og som du ser her, så trenger du ikke å gå langt, slår hun fast. For dem som ville sove ute, var det også lagt opp til det. Møllebakken forteller at rundt 20 personer valgte å ligge over i telt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no