20. okt
OVERRASKET: - De som satte opp skiltet med «Perletur» kan ikke ha unngått å se skiltet som allerede sto der, sier Thor Eirik N. Bakken i Forsvarsbygg. (Foto: Forsvarsbygg)
 
- Dette burde være kjent
- Det burde være godt kjent at dette området er et skytefelt, sier Thor Eirik N. Bakken. Etter oppslaget i SVA lørdag er han overrasket over at folk ikke har sett de gamle skiltene.

Publisert: 04.okt.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Major Thor Eirik N. Bakken, leder Skyte- og Øvingsfelt i Forsvarsbygg sier han er overrasket over at så mange ikke kjente til at det såkalte vestfeltet er et skytefelt.

Les også: Visste ikke at dette var et skytefelt

Informasjonsskilt

- Det står blant annet et skilt i Sandnesdalen ved starten på stien til Ketilvarden. Skiltet som markerer «Perletur» er satt opp rett ved siden av dette skiltet. Alle som går til Ketilvarden fra Sandnesdalen burde derfor være godt kjent med at man ferdes inn i et skytefelt, sier Bakken.

Han sier at de som satte opp skiltet med «Perletur» kan ikke ha unngått å se skiltet som allerede sto der.

- Det gir et utvetydig varsel om at det er et skytefelt i dette området, samt hvilke farer dette innebærer, sier han.

Han legger til at skiltet har stått så lenge at det har begynt å falme, men er likevel lesbart. På skiltet står det en del om hva «Fare skytefelt» innebærer.

- Det vil også komme opp nye skilt som gir informasjon om hva dette betyr, sier han.

Koordinere

Både øst- og vestfeltet er i kommunens arealplan avsatt til Forsvarets virksomhet, sier Bakken.

- I østfeltet drives det skarpskyting nesten hver dag og i vestfeltet var det skarpskyting fram til for noen år siden. Forsvarsbygg oppfordrer derfor alle som tilrettelegger for organisert friluftsliv å gjøre seg kjent med de rådende forhold på den grunn man ønsker å benytte, og det bør i dette tilfellet være åpenbart at man må koordinere med Forsvaret, sier han.

Ikke stengt

– Det er også viktig å understreke at feltet på ingen måte er eller vil bli stengt for allmuen. Dette handler om å oppfordre til aktsomhet for å ivareta sikkerheten for folk. Dersom det blir aktuelt å bruke vestfeltet til skarpskyting igjen, vil man se på ulike tiltak for å ivareta sikkerheten for de som går på tur. De som driver organisert friluftsliv må i større grad koordinere sin virksomhet med Forsvaret. Koordinering og tilpassing av virksomhet bør ikke forveksles med forbud og uoverkommelige begrensninger, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no