11. des
IKKE BRA: Stortingsrepresentant Kirsti Bergstø (SV) fra Finnmark reagerer sterkt på at Norge har sagt nei til å hjelpe til med hevingen av et fly fra krigen og til deltakelse på en russisk minnemarkering.
 
– Dette er uvennlig, men også på grensen til uverdig
Stortingsrepresentant Kirsti Bergstø (SV) mener det norske Forsvarsdepartementets svar på henvendelsen fra Russland om å heve flyet er direkte uvennlig.

Publisert: 22.jan.2015 16:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

– Her er det snakk om en forespørsel om å heve et fly med helter fra andre verdenskrig. Dette er uvennlig, men også på grensen til uverdig. Det var våre naboer som frigjorde oss fra naziokkupasjon. En kald skulder fra norsk side på en sånn sak kaster et dårlig lys over vår nære historie, mener Bergstø.

Militært samarbeid

Det norske Forsvarsdepartementet har avslått russernes initiativ til heving av det russiske flyet med et mannskap på fire - og til minnemarkeringen i Murmansk - med begrunnelse i at alt av militært samarbeid er lagt på is.

– Men det å heve flyvraktet er ikke nødvendigvis militært samarbeid selv om forsvarsmateriell sannsynligvis må tas i bruk. Det er i så fall å definere militært samarbeid svært bredt, sier SVs finnmarksrepresentant på Stortinget.

Boikott

Hun mener det er helt feil å boikotte Russland helt politisk.

– Hvis det er slik at sanksjonspolitikken ovenfor Russland i praksis innebærer full politisk boikott, er vi inne på et farlig spor. Vi er virkelig ikke tjent med at forholdet til Russland kjølner ytterligere. Norske myndigheter risikerer nå å sette godt naboskap på prøve. Det vitner om en forståelse av nord sett fra sør, sier Bergstø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no