8. des
OMSTRIDT VEI: Kommunen mener denne veien er bygget uten tillatelse. Tiltakshaver er absolutt ikke enig i det.
 
– Dette er veier fra 1963
En ærekrenkelse, mener Torbjørn Ingilæ. Han mener de har alt på det tørre.

Publisert: 23.mai.2014 13:01
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

– Det var da veien til Bugøynes ble bygd av Paul Haldorsen og vegvesenet. Han og vegvesenet hadde brakker nede ved de veiene det her er snakk om. Og når det er snakk om den bautasteinen som er satt opp, så er den en ære til han som bygde veien til Bugøynes i 1963. Det er mange på Bugøynes som sitter med hendene i fanget og ikke gjør en døyt. Det er noen kverulanter her, som driver ap med folk, sier Ingilæ.

Svertekampanje

Ingilæ og de to andre tiltakshaverne har fått brevet fra kommunen.
– Nå skal jeg lese nøye gjennom brevet og sette meg ned og skrive et langt og utfyllende brev tilbake.
– Hva synes du om at kommunen anser veiene som ulovlige?
– Det er det reneste svada. Ingen av de veiene det er snakk om her er bygd ulovlig. Vi har alt på det tørre. Og dette har jeg til og med snakket med kommunen om. At Sør-Varanger Avis bringer dette videre og kaller det ulovlig uten å konferere med oss, er ærekrenkende, mener Ingilæ.
Han sier at det foregår en kampanje mot han og hans familie på Bugøynes.
– Vi er driftige folk i vår familie. Driftige folk som får ting til. Vi sitter ikke på baken. Det er tungt å svelge for mange. Dermed kommer slike saker som følge av svertekampanjer opp til overflaten, sier Ingilæ.

Svare kommunen

Ingen av de to andre tiltakshaverne ønsker navnene sine offentliggjort. Den andre tiltakshaveren har ingen kommentar til avisen på torsdagens oppslag.
– Jeg forholder meg til kommunen. De skal få min kommentar og mitt svar, sier den andre tiltakshaveren.
Heller ikke den tredje tiltakshaveren, vil si så mye om saken.
– Dette er det reneste svada. Søppel og svartmaling. Jeg har papirer på at alt er i orden og skal vise dette til kommunen og til dere. Jeg vil komme innom og vise at jeg har rett, sier han.

Redegjørelse

Ingilæ har også vært i kontakt med plan- og byggesaksleder Håvard Lund i Sør-Varanger kommune.
– Det vi foreløpig har gjort er å oppdage at ting er bygd som det ikke er søkt om lov til. Vi finner i alle fall ikke de utførte tiltakene i våre papirer. Dette ber vi om en redegjørelse for fra de tre tiltakshaverne. Som det sto i torsdagens avis slår kommunen fast at veiene og garasjen er bygd ulovlig og ber om en redegjørelse. Når den kommer ser vi hvilke konsekvenser det skal få, sier Lund. Han understreker at det er langt flere enn to veier som er bygd. Flere av de kan være ulovlige.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no