12. nov
VARME: Ahmed Isam og Ashraf Ailo trosset kuldegradene for å kjenne på varmen fra folkemengden og flammene.
 
– Dette hadde vært vanskelig å få til i Sudan
Ahmed Isam er imponert over den norske solidariteten. Han, Ashraf Alio og et titalls andre fra Vestleiren ble med mange flere nordmenn på fakkelmarkering onsdag.

Publisert: 27.jan.2016 18:58
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Onsdag ettermiddag var det fakkelmarkeringer til støtte for asylsøkerne over hele landet.

Markeringene var arrangert av støttegruppa Refugees Welcome to Norway, og skulle samle flere tusen – inkludert det som så ut til å være rundt hundre på torget i Kirkenes. Med fakler i hånd, hørte de på appeller, sang og dikt.

Viste takknemlighet

Blant de oppmøtte var en hel del folk fra Vestleiren. Etter at de fikk frihet til å bevege seg ut av leiren, benyttet flere av asylsøkerne der muligheten til å dra på markeringen.

– Jeg tror det er 20-25 av oss her, sa Ahmed Isam til SVA.

Isam hadde vært på mottak i Malvik utenfor Trondheim, før han ble hentet til Vestleiren. Dette var hans første tur til Kirkenes.

– Jeg kom fordi jeg liker å være sammen med folk som viser solidaritet med saken vår, og jeg vil vise takknemlighet. Jeg håper stemmen vår når ut til regjeringen, sa han.

Isam var imponert over markeringen.

– Vi har ikke denne ytringsfriheten i Sudan. Dette hadde vært veldig vanskelig å gjøre. Så dette er fabelaktig. Det er det jeg hadde håpet å se i mitt land, med musikk og farger og fakler, og både folk og media som hører på, sa asylsøkeren.

Etterlyste saklighet

Foreleserne og diktleserne manet til medmenneskelighet med asylsøkerne, men også til saklighet i debattene.

Audun Mortensen mente det var lett å bli stemplet som shariatilhenger om man sa noe positivt om asylsøkere. Theresa Holand påpekte også at dette ikke handler om å åpne grensene til alle som kommer.

– Det dreier seg ikke om å gi opphold til alle, men om å gi alle en ordentlig behandling, og få til en mest mulig human løsning, sa hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no