23. okt
NEDGANG: Eva Johanne Johnsen sier det er for tidlig å peke på en enkelt årsak til at så mange færre har søkt barnehageplass.
 
– Drastisk nedgang
Er det enda en effekt av gruvekonkursen?

Publisert: 04.mar.2016 14:21
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

– Jeg vet ikke, sier enhetsleder for barnehager, Eva Johanne Johnsen, på spørsmålet om det er en effekt av konkurs i gruva. Hun sier det kan være flere ting, men at det bare blir spekulasjon så tidlig.

– Jeg har for eksempel ikke fått fødselstallene for 2015 ennå. 2014 var ikke noe merkbart lavere, men hvis det ikke fødes barn, blir det i alle fall færre barnehagesøknader. Grundigere analyse av tallene får vi ta etterhvert, sier hun.

Det var 32 færre søknader på barnehageplass i Sør-Varanger i år i forhold til i fjor. Til opptaket 1. mars i fjor var det 107 søknader. I år er det 75.

– Jeg synes dette er en drastisk nedgang. 32 unger tilsvarer nesten en hel toavdelings barnehage, så det er klart vi er interessert i å finne ut hva dette skyldes, sier Johnsen.

Flere av barnehagene i kommunen har null søkere. Det er Bugøynes, Einerveien på Prestøya, Jakobsnes, Smålaksen i Neiden og Skogfoss. Samtidig har Villaveien i Bjørnevatn 10 søkere, Skytterhusfjellet 11 og Hesseng 13.

Hun sier at hun vet av erfaring at det kommer noen flere fram til barnehagestart, men synes likevel nedgangen er stor.
– Det jeg er glad for, når jeg ser på fordelingen av søknadene, er at vi bygde en stor barnehage på Skytterhusfjellet. Mange vil nok søke seg dit når sykehuset står ferdig, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no