21. okt
SENTRAL: Martin Meisterlin styrer flere Elkjøp-butikker fra Sortland. Nå leter han etter en daglig leder til den kommende Kirkenes-butikken. (Foto: Knut Adrian Solberg)
 
- Elkjøp Kirkenes blir størst i Finnmark
Sent på våren i 2015 åpner Elkjøp en litt over 1000 kvadratmeter stor butikk. Det blir den største elektrobutikken i Finnmark, mener Martin Meisterlin.

Publisert: 10.sep.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Mandag ble Elkjøp Kirkenes registrert på Brønnøysundregisteret. Firmaet ble opprettet i mai, og nå begynner snart jakten på en daglig leder til butikkjedens østligste avdeling. For det er meningen at Elkjøp Kirkenes åpner sent på våren 2015.

- Vi begynner ansettelsesprosessen for daglig leder i oktober, og så setter vi i gang med å ansette resten av staben over nyttår, forteller Martin Meisterlin. Han har ansvaret for den daglige driften av Elkjøp-butikkene på Sortland, Stokmarknes, Fauske, Hammerfest, og etter hvert også Kirkenes. Selv bor han på Sortland.

Meisterlin ser for seg omtrent 10-12 ansatte i første omgang. Hvor mange det kan bli etter hvert er usikkert, men han mener det er et nøkternt tall.

- Jeg har lyst til å si 20. Jeg håper dette skaper masse arbeidsplasser i Kirkenes, og jeg tror Elkjøp Kirkenes har potensiale til å bli en av våre største butikker, sier han.

Størst i Finnmark

Plassmessig sett vil nok Elkjøp Kirkenes allerede slå en rekord. Det er meningen at butikken settes opp i den kommende Coop Handelspark ved Førstevannet. Der skal de ta opp litt over 1000 kvadratmeter av handelsparken. En del av de 1000 kvadratmeterne er en kjøkkenavdeling.

- Dette blir vel den største elektrobutikken i Finnmark. Vi har den som var størst fra før av, i Hammerfest, og denne blir større, hevder Meisterlin.

Russisk håp

Meisterlin har store forhåpninger rundt Elkjøp Kirkenes. Han regner med at butikken trekker en del kunder fra andre deler av Øst-Finnmark - og han er veldig spent på hvilken effekt russerhandelen får. Butikken vil trenge noen russiskspråklige ansatte, og det kan også være russiskspråklige skilt. Men Elkjøp Kirkenes har ikke budsjettert med russerhandel nå i første omgang.

- For Elkjøp sentralt er det kjempespennende å etablere seg så nært russergrensa, sier Meisterlin.

I mellomtiden oppfordrer Meisterlin potensielle ansatte til å ta kontakt, selv om ansettelsesprosessen ikke offisielt har begynt ennå. Den daglige lederen kan ende opp med å komme internt fra andre Elkjøp-butikker, men over det hele håper de på å få en del lokale folk.

- Elkjøp er en morsom arbeidsplass med masse muligheter internt. Vi må ha en allsidig gjeng med store smil og gode kunnskaper, sier han.

De ovennevnte Elkjøp-butikkene, også den kommende Kirkenes-butikken, eies av Johnsen & Co. Selskapet har kontor i Bø i Vesterålen, og butikkenes regnskap føres også der.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no