7. des
Kirkenes trekkes frem som turistdestinasjon.
 
- En av Europas mest fascinerende grensebyer
Kirkenes på CNN-liste sammen med fem andre europeiske byer.

Publisert: 25.mar.2014 11:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Den amerikanske nettstedet CNN trekker frem Kirkenes som en av Europas mest fascinerende grensebyer i en artikkel om hvordan du kan få det beste fra alle verdener på kortest mulig tid.

Dystert

- Kalde 400 kilometer nord for Polarsirkelen ligger Kirkenes, en liten norsk ved grensene til Finland og Russland. Faktisk er det ikke mye som gjør inntrykk på en i Kirkenes, - mye av året ligger byen svøpt i dystert snøvær noe som gjør byen vanskelig å skille fra andre bosetninger i området. Slik starter beskrivelsen av Kirkenes.

Ikke uten severdigheter

Nettstedet anbefaler et besøk på Sør-Varanger Museum og forteller at tsarer, russiske revolusjoner og finske innvandrere alle har satt sitt preg på området.

Å utforske naturen på «endeløse sommerdager», samt spektakulært nordlys om vinteren er andre ting som trekkes frem. Vinterstid anbefales også en overnatting på Kirkenes Snow Hotel.

De forteller også om russemarkedet som arrangeres hver siste torsdag i måneden, men misforstår litt da de kaller dette Barents Spektakel.

Godt selskap

I tillegg til Kirkenes er det fem andre byer på listen, som CNN trekker frem som sine grensefavoritter. Disse er Lille i Frankrike, Bratislava i Slovakia, Malmø i Sverige, spanske San Sebastian og Trieste i Italia.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no