10. des
RUNDREISE: Stortingets kommunalkomite, her ved Ingalill Olsen og leder Aksel Hagen.
 
- En dynamisk del av Norge
Stortingets kommunalkomite er på rundreise i Finnmark. Tirsdag var de i Kirkenes.

Publisert: 22.mai.2013 09:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Komiteleder, Aksel Hagen synes det er svært spennende å dra på tur i Finnmark, selv kommer han fra Oppland.
- Jeg bruker å si at Hedmark og Oppland er mer lik Finnmark enn Finnmark selv. Det har jo vært en veldig utvikling her oppe, bare de siste årene, sier han. I et tredagers tettpakket program skal de innom flere steder i fylket.

Dynamisk

Hver stortingsperiode drar kommunalkomiteen på reise rundt i landets fylker, og dette er det siste besøket i denne perioden. Jensen synes det passer bra å avslutte møtet i Finnmark.
- Dette er jo en svært dynamisk del av Norge, med mye som skjer. Hovedformålet med denne turen er å få komme oss ut og møte folk, sier han. Under besøket i Sør-Varanger er det innlegg med varaordfører Tove Alstadsæther, fylkesråd Grethe Ernø Johansen, samt Sydvaranger Gruve og Innovasjon Norge. De er også innom Barentssekretariatet og på grensepasseringen ved Storskog.

Bra

Med på rundreisen er også Ingalill Olsen. Hun er andre nestleder i komiteen og leder av Finnmark Ap. Hun synes det er bra at representanter fra Stortinget får se det langstrakte fylket, og de utfordringer dette innebærer.
- Vi trenger de tre dagene vi har her oppe. Vi bruker lang tid på reising. Nå får man også se hvordan den pågående streiken påvirker her oppe. Dette er ting som ofte blir nærmest usynlig sørpå, forteller hun. Etter Kirkenes står Hammerfest for tur, før komiteen drar videre til Alta torsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no