5. des
PREMIERE: - Jeg er veldig fornøyd med resultatet, det ble bedre enn jeg hadde håpet, sier Arve Henriksen etter premieren på «Tre år før høsten». (Foto: Yngve Grønvik)
 
- En flott film
- Det var en flott film, bedre enn jeg hadde håpet, sier Arve Henriksen etter premieren på «Tre år før høsten» i Murmansk.

Publisert: 22.okt.2014 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Henriksen har vært pådriver for å få laget en ordentlig dokumentarfilm om det som skjedde fra Litza til Sør-Varanger høsten 1944. De siste tre årene har et russisk dokumentarfilmselskap, som gikk med de samme tankene, virkeliggjort drømmen til Henriksen. Fredag hadde den premiere i Murmansk.

Lang film

- Den er lang, og den er innholdsrik, men regissøren nektet å lage den kortere, han sa det var en for god og stor historie til å korte ned, det var umulig, mente han, sier Henriksen.

Han forteller at siden filmen ble ferdig bare kort tid før premieren, er den ikke tekstet på norsk, men på engelsk.

- Det er russisk tale og engelsk tekst, og det er mye fakta og mange intervjuer i tillegg til mange hittil ukjente filmklipp fra blant annet tyske arkiver. Jeg synes det er greit for folk å vite at dette er en typisk russisk dokumentar, sier Henriksen.

Kommer på norsk

- Men jeg er imponert over klipping og hvordan filmen er laget, dette er virkelig severdig og god film, sier han.

Han legger til at den vil komme på DVD før jul, og da kan man velge norsk tekst og norske kommentarer. De norske kommentarene er lest av skuespiller Frank Jørstad.

Filmen vises på torsdag og fredag på Aurora kino i Kirkenes er to timer og ti minutter lang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no