21. okt
MØTTE ELG: Morten Kurthi og hundene møtte elgen praktisk talt i egen bakhage, det endte med at den åtte år gamle huskyen, Akki ble skadet.
 
– En skremmende opplevelse
Morten Kurthi og hundene var ute på tur onsdag. Det endte med et nært og ublidt møte med skogens konge som angrep den ene hunden.

Publisert: 24.jan.2014 13:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

– Det har egentlig vært ganske artig med de elgene som har gått rundt husene her, men jeg fikk meg en skikkelig tankevekker etter onsdagens opplevelse, forteller han.

Rett på

Han skulle ta en kveldstur, og spant de tre hundene til en pulk på cirka halvannen meter i lengde. Bak denne igjen stod Kurthi på ski. På vei ut av hagen er det noen busker og som vanlig bøyde han hodet for å ikke få disse i ansiktet.

– Når jeg da løftet hodet, så jeg rett opp på den svære elgkua, forteller han. Dermed ble både folk og fe rimelig overrasket. Elgen begynte å trampe og den åtte år gamle huskyen, Akki fikk seg en trøkk.

Ble skadet

– Hunden fikk seg en støyt i musklene ved halsen og vi måtte til dyrlegen for å få sydd, forteller han, og tilføyer at Akki har det bra nå, men at han nå blir «innehund» en stund.

– Jeg synes det er skremmende. Det hender at jeg og guttungen kjører turer sammen, og da kjører han først med den ene hunden, forteller han. Kurthi synes det er for ille dersom det skal store skader til før noe blir gjort.

– Nå gikk det jo bra denne gangen, men hunden kunne jo blitt drept og jeg kunne blitt angrepet, sier han.

Det er en elgku med to kalver det er snakk om. Kurthi forteller at de også vandret rundt i området rundt Gartnerjordet også i fjor.

– Men det var ikke like mye aktivitet da. Jeg snakket med en nabo som hadde sett dem rett utenfor huset da hun dro på jobb, noe som heller ikke var så artig, forteller han og legger til at elgene ser ut til å ha blitt husvante.

– Etter at den hadde skadet hunden, gikk den bare rolig bort til kalvene som stod ved et hus. Så de stakk ikke av, forteller han.
Nå håper han at folk i området tenker seg litt om når de er ute i området.

Vurderer

Einar Ingilæ ved Kirkenes politistasjon forteller at de har fått flere meldinger om at elgene har vært nær hus i området.

– Men dette er første gang vi hører at de har vært aggresive.

– Vil dere gjøre noe med situasjonen?

– Vi har meldt dette over til Viltnemnda og vi må ta en fortløpende vurdering. Det er de som kan dette, understreker han. Ingilæ forteller at man tror at elgkalvene kan være født i nærheten, og dermed har en tilknytning til dette området.

– Vi tror det er derfor de holder seg i dette området, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no