7. des
KREVENDE: Enhetsleder for sykehjemstjenesten i Sør-Varanger kommune Lene Nilsen Holte innrømmer at det kan være krevende å tiltrekke seg sykepleiere.
 
– En trend over hele landet
Sykehjemmene i kommunen søker nye sykepleiere. Men de har skarp konkurranse fra sykehuset om ledige hender.

Publisert: 27.jul.2017 11:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Kommunen har den seneste tiden lyst ut flere sykepleiestillinger i eldreomsorgen. Ifølge enhetsleder for sykehjemstjenestene i kommunen Lene Nilsen Holte skyldes naturlige årsaker som fraflytting og fødselspermisjon.

Til tross for at det ikke er en konkret sykepleiemangel, så innrømmer Holte at det kan være krevende å rekruttere til eldreomsorgen.

– Det er vanskelig å rekruttere sykepleiere til sykehjemstjenesten. Det merker vi, men samtidig er det en trend over hele landet. Det må vi arbeide med, sier hun.

På spørsmål om det er krevende at det i tillegg kommer et nytt sykehus svarer hun følgende:

- Det er klart det har mye å si at det kommer et nytt sykehus, det trekker jo en del interesserte. Men da er det viktig for oss i kommunen å ruste oss mot konkurransen, sier Holte.

Fikk du lest denne?Nå suser de eldre rundt på sykkel

Mot heltidskultur

Flere sykepleiestillinger er lyst ut på både Wesselborgen og Prestøyhjemmet. Alle fulltidsstillinger og faste. Det ser enhetslederen på som positivt i lys av overgangen fra deltidskultur til heltidskultur.

Likevel understreker hun at det ikke er uvanlig i kommunen.

– Sykepleierne våre har hatt heltidsstillinger lenge, og det har vært en bevisst satsing fra kommunen sin side. Men det er klart at vi ikke er i mål i forhold til å få en heltidskultur, sier hun.

- Kommunen jobber kontinuerlig med å gå fra deltid og heltid. Det er ikke noe som blir gjort i fullfart. Men det har kommet nye retningslinjer for hvordan vi skal jobbe oss framover mot det, og det er en prosess som vil gå over år, sier Holte.

Det å gi sykepleiere heltidsstillinger var et bevisst tiltak fra kommunen sin side. Et grep for å tiltrekke seg flere sykepleiere.

Samtidig har kommunen ifølge Holte også gitt stipender til dem som tar grunnutdanning, men samtidig videreutdannede.

Les også: Kommunen har engasjert ungdom til sommerjobb

Nye tiltak

– Vi jobber med ytterligere rekrutteringstiltak nå. Det er en plan vi nå utarbeider, men som jeg ikke kan gå i detaljene på, sier hun.

Knyttet opp til denne rekrutteringsplanen er den nye desentraliserte sykepleieutdanningen som starter opp til høsten i Kirkenes.

– Ja, vi har knyttet noen av tiltakene opp mot den studiemuligheten. Det gir oss en unik mulighet til å rekruttere. UiT har tidligere gjort en forskning som viser at man ofte blir boende og tar seg jobb der man utdanner seg, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no