20. okt
UUNNGÅELIG: Ordfører Rune Rafaelsen tror og ønsker ikke at Sør-Varanger vil være uten lokalavis. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Enhver by må ha en lokalavis
Ordfører Rune Rafaelsen mener det er nødvendig med lokalavis i Sør-Varanger - og uunngåelig. Fredag er det generalforsamling i konkurstruede Sør-Varanger Avis.

Publisert: 28.jul.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Møtevirksomheten i Sør-Varanger Avis fortsetter fredag, i den pågående prosessen for å redde avisa fra konkurs. Da er det generalforsamling, som en oppfølging på styremøtet som fant sted onsdag.

Styreleder Odd Reidar Øie sier lite om hva som ble diskutert da, men konstaterer at avisa ikke har blitt slått konkurs ennå.

Øie gir ikke noe klart tidspunkt for når en slik beslutning eventuelt vil tas. Den kommende generalforsamlingen er først og fremst for å godkjenne årsregnskapet, og for å holde kontakten med aksjonærene, ifølge ham.

- Nødvendig

SVA har spurt folk i næringslivet og ordfører Rune Rafaelsen om deres kommentar til situasjonen. Rafaelsen legger ikke skjul på at han har hatt sine uenigheter med avisa opp igjennom årene, men synes den er en nødvendighet i Sør-Varanger.

- Som borger i Sør-Varanger er lokalavisa noe man leser enten man vil eller ikke. Den er premissgivende, og den er kolossalt viktig for kommunen, sier han.

- Enhver by må ha en lokalavis. Om Sør-Varanger Avis ikke klarer å stable seg på beina, tror jeg det er andre som ser på å starte nytt her, mener han.

Musikkstøtte

Den oppfatningen deles av musikkbutikkeier Eirik Slagtern.

- Lokalavisa er et holdepunkt i hverdagen. En by skal ha hornmusikk, fotballag, svømmehall og lokalavis. De tingene må man ha, hvis ikke er man ikke en by, mener han.

Slagtern er blant næringslivpersonene som har støttet opp om avisa i det siste, igjennom ekstra annonsering. Han ser ikke for seg å bli aksjeeier, men følte at han måtte bidra.

- Noen må starte. Jeg har et sterkt ønske om at lokalavisa skal bestå, så dermed flesket jeg til med det beskjedne bidraget, sier han.

Det er en pågående aksjon for å få tak i lokale investorer. Ordføreren kan ikke si så mye om sjansene for at det vil føre frem.

- Nå har Sør-Varanger nettopp opplevd en konkurs der 400 mistet jobben, men samtidig jobber vi med å få til basevirksomhet og stamnetthavn. Det er viktig at vi har et næringsliv som ser muligheten til å kunne bruke ekstra penger på avis, sier han. Uten at han kan si om det er tilfelle i dag.

Fortsatt pengebehov

Styreleder Øie er fåmælt når det gjelder avisas situasjon akkurat nå. Han viser til at de ansatte skal få slik informasjon først. Daglig leder Tor Sara skal ha et møte med de ansatte i avisa fredag i forkant av generalforsamlingen.

- Det viktigste nå er at vi fortsatt gir ut en avis, sier han.

Det er uansett klart at behovet for friske penger til avisa er like stort som det var tidligere i uka.

- Om vi ikke får inn kapital, blir det konkurs, slår han fast.

Det er ikke satt noen klar frist for når avisa må ha pengene som trengs, ifølge styrelederen. Han kaller det en løpende prosess, og håper det nå kommer inn flere interesserte.

Øie selv har snakket med flere i næringslivet, men merker seg at interessen for aviser langt i nord ikke er så stor. Han er spent på hvordan det går med den nye aksjonen for å få flere lokale aksjonærer.

Styrelederen håper også så mange nåværende aksjonærer som mulig kommer på generalforsamlingen.

- Alle er hjertelig velkommen. Jo flere, jo bedre, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no