10. des
Anna Rybakova, leder av Barents Ungdomsråd, sa at gode transportveier er viktig både for folk til folk samarbeid og for miljøet.
 
- Et bærekraftig miljø krever gode transportveier
Å bevege seg en kort geografisk distanse kan bli til en døgnlang reise i Barentsregionen.

Publisert: 04.jun.2013 13:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

For kommunikasjonen internt i regionen er dårlig.

- En reise fra Karelen til Tromsø må først gå sørover, via St. Petersburg eller Moskva. Så til Oslo og videre til Tromsø. Å reise mellom Luleå og Rovaniemi er kort i antall kilometer, men reisen må gi via Stockholm eller Helsinki, påpekte Anna Rybalova. Hun er leder av Barents Ungdomsråd og innledet Barents Summit 2013 sammen med statslederne. Hun deltok også i paneldebatten etter innledningene.
Rybalova påpekte at det gjerne sies at ungdommen er fremtiden.
- Men vi er også her i nuet.
Ungdomsrådslederen tok også tak i miljøspørsmålet og påpekte at gode transportveier er nødvendig for en bærekraftig utvikling.
Den nye Kirkeneserklæringen fastslår at den økonomiske og sosiale utviklingen i Barentsregionen krever bedre transportmuligheter, og at ministrene oppmuntrer arbeidet med å lage en felles Barents Transportplan som dekker alle transportmåter og fokuserer på korridorer mellom Russland, Finland, Sverige og Norge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no