10. des
BEDRIFTSAVFALL: Funn av regnskapspapirer tyder på at det er bedrifter også som kaster søppel ved rasteplassen ved Ternevann. Har bedriften lagt igjen spor, kan de bli anmeldt. Her leter kontrollingeniør Torbjørn Mortensen ved Statens vegvesen etter bevis. (Alle foto: Tor Sandø).
 
- Finner vi et navn, anmelder vi
Rasteplassen ved Ternevann flommer over av søppel. Nå er nok mer enn nok. - Finner vi et navn i søppelhaugen, anmelder vi, sier kontrollingeniør i Statens vegvesen, Torbjørn Mortensen.

Publisert: 05.aug.2014 16:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Innkjøringen fra E 105 ved Skihytta ser ikke ut. Søppeldunken på rasteplassen buler av søppel. Fredag er det to dager siden siste tømming, men rasteplassen er likevel full av søppel igjen. Og det er ikke vegfarende turister og besøkende som forsøpler. Det er kommunens egne innbyggere.

800 liter

Til og med på enkelte søndager har vegvesenet måttet ut for å tømme rasteplassen. Nå er det fredag. Her er både svarte søppelsekker med papir og vanlige poser med husholdningsavfall.

- Rasteavfallsdunken er 800 liter og fylles fort opp. I hele juli har vi måttet tømme den annenhver dag. Nå har vi sett oss leie av dette,- og vi vil ha en slutt på det. Derfor ber vi entrepenøren, Vegdekke, om å lete gjennom søppelet for å finne bevis. Finner de et navn her, så anmelder vi dem, sier Mortensen.

Han åpner en søppelsekk full av regnskapspapir. Dessverre er papirene som ligger i sekken tomme.

- Det er jo helt utrolig hvis bedrifter tømmer avfallet sitt på en rasteplass som denne. På avfallet har vi sett at det ikke er veifarende som kaster dette søppelet, men det er Sør-Varangers befolkning som kaster det her i stedet for å kjøre det på Øfas. Det gjør oss forbannet å måtte bruke store ressurser på dette, sier Mortensen.

Kan stenge

Statens vegvesen vurderer nå hva som skal gjøres. Et alternativ er å stenge hele rasteplassen.

- Sånn som dette kan vi ikke holde på. Når vegfarende ikke kan bruke rasteplassen som den er ment som og få kvittet seg med det lille de har av søppel, så kan det være aktuelt å stenge av hele rasteplassen. Det er jo ikke noe vi ønsker, så det første vi skal gjøre er å finne de som har gjort dette og ikke bruker Øfas som folk flest, sier kontrollingeniør Mortensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no