8. des
HØRTE IKKE: Det lange barnetoget begeistret mange, men ikke alle hørte musikken. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
- Fint med langt barnetog
- Men det er klart at det merkes når man rokker ved tradisjoner.

Publisert: 21.mai.2015 21:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Det sier sekretær i 17. maikomitéen Harald Sørensen etter at feststemningen nå har lagt seg.

Vel blåst

Komitéen har ennå ikke gjort seg ferdig med evalueringen av årets festivitas, men Sørensen mener arrangementet var vellykket.

- Det var fint å se så mange i barnetoget. Musikken var imidlertid en utfordring. Vi har bare to korps tilgjengelige, og med et så langt tog, var det ikke alle som hørte musikken, sier han.

- Det er klart det merkes når man rokker ved tradisjoner. Men med arrangementer rundt om på skolene, bevarer man jo en del av den lokale identiteten, sier Sørensen og legger til at også FAU ved skolene gikk inn for å prøve ut felles barnetog.

Rullering?

Han trekker også frem resten av arrangementet denne dagen.

- Det var stort oppmøte og mye liv med både stafett og tvillingkamp mellom KIF og Tornado Nikel, også kaféen på Samfundshuset med underholdning, er viktig å ta med, sier han. Komitéen har nå sendt ut beskjeder til FAU på de respektive skolene, og venter nå på tilbakemelding fra dem.

- For første gang hadde vi jo også oppstilling på Kirkenes stadion, og dette er noe som sikkert kan utvikles videre, sier han.

Det er ikke bestemt, men det var en av løsningene som var på bordet da vi bestemte oss for felles barnetog, sier Sørensen og legger til at dette er noe neste års komité må se på.

Delte meninger

Linn Moberg er leder ved FAU ved Sandnes skole. Sammen med Hesseng og Bjørnevatn, måtte de klare seg uten tog i år. Hun mener likevel at feiringa gikk bra.

- Personlig synes jeg det var flott med et så langt barnetog. Jeg har også hørt litt delte meninger. Mange positive, men det var noen, - spesielt eldre som var lei seg for at de ikke fikk sett barnetog i år, forteller hun. De er også i en evalueringsprosess og venter nå på tilbakemelding fra øvrige foreldre ved skolen. På forhånd var det satt opp busser, men det var ikke plass til alle.

- Bussen ble faktisk ikke full. Det kan være fordi eller at noen er redde for å sende ungene sine til byen, og det kan jeg jo forstå, sier hun. FAU-lederen kan samtidig melde om godt oppmøte på kaféen på skolen i etterkant av toget.

- Vi hadde også kulturskolen som spilte noen sanger og marsjer for oss, avslutter hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no