20. nov
SIER OPP: Irina Hannu sier opp jobben i Vacant helse. Nå har hun fått seg ny jobb i Harstad.
 
– Flere ansatte i Vacant tar kontakt med oss
– Stadig flere ansatte hos Vacant helse tar kontakt med oss. Dette tyder på at det er ting som ikke er helt på stell. Det sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Sør-Varanger kommune, Mette Nødtvedt.

Publisert: 09.jan.2015 14:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Vacant helse er et av flere private helsebyrå som Sør-Varanger kommune har engasjert de siste årene. Nå opplever Fagforbundet pågang.

– Ukentlig er det flere ansatte ved slike helsebyrå som melder seg inn i Fagforbundet. Fellesnevneren er at de ikke får penger og ordninger de mener de har krav på, sier Nødtvedt.

Klaget

De siste årene har Fagforbundet gått de private byråene nærmere i sømmene. Ved flere anledninger har Fagforbundet og Nødtvedt klaget på Vacant helse til kommuneledelsen. Nødtvedt mener at Sør-Varanger kommune bruker alt for mye mer penger enn nødvendig på helsebyrå som beveger seg på kanten av reglementet i arbeidslivet.

– Men Vacant helse har sagt til kommuneledelsen at det som vi tar opp, ikke stemmer, sier Nødtvedt.

Vi snakket med en av de Vacant-ansatte, Irina Hannu, like før jul. Hun mener hun verken har fått den lønna eller ansienniteten hun har krav på.

– Etter mine bergninger skylder de meg 40 000 kroner. Helt fra jeg begynte 1. september så har ting ikke vært som forespeilet, sier hun.
Hannu har tolv års ansiennitet fra diverse jobber i helsevesenet. Dette ble hun også muntlig enig med Vacant helse om da hun ble ansatt. Etter dette var det mye fram og tilbake.

– Det viste seg at jeg ble tilgodesett kun med åtte års ansiennitet. Dette har kostet meg dyrt. Med tolv års ansiennitet skulle jeg ha en timelønn på 203 kroner. Åtte gir 177.

Ingen kontrakt

Irina fikk ingen kontrakt med Vacant helse, til tross for at hun ble lovet dette, gevder hun. Etter gjentatte purringer sto hun fortsatt uten kontrakt.

– Jeg fikk ingen ansettelseskontrakt, ingen bekreftelse på timelønn. Jeg stolte blindt på dem. I ettertid ser jeg at dette var feil. Jeg har jobbet for flere bemanningsbyråer, men har aldri opplevd noe som dette. De kjører sin egen tariffavtale, sier hun.
Hannu er fra Sverige, men har de siste årene bodd og jobbet i Namsos i Nord-Trøndelag. Hun skadet seg i nakken på jobb og gikk sykemeldt i to år. Da hun ble bra nok til å jobbe, flyttet hun til Sør-Varanger og tok seg jobb i hjemmesykepleien.

– Jeg sjekket med flere som hadde jobbet i byrået. De ga gode skussmål og jeg ble overbevist. Fine hjemmesider med fine bilder gjorde også at jeg takket ja til jobb.

Timer forsvant

Hannu tok kontakt med Fagforbundet i Sør-Varanger for å få hjelp.

– Jeg opplevde at timer jeg hadde jobbet bare forsvant. Jeg har også opplevd at avdelingslederen min har blitt overrasket over at jeg dukket opp på jobb.

– Hva er grunnen til at du kontaktet Fagforbundet og at du nå går ut i avisen?

– Jeg tror at det er mange som ikke kjenner til arbeidsvilkårene til Vacant og liknende vikarbyrå. Jeg er lei og går ut for å få flere til å bli kjent med hva de faktisk gjør, sier Hannu, som sa opp jobben i Vacant helse i desember.

– Vacant hevder at du ikke har levert inn tjenestebevis og at det er grunnen til din lønnsfastsettelse?

– Det er helt feil. Jeg sendte alle dokumentene til Vacant før jeg begynte å jobbe hos dem. Ikke bare én gang, men hele tre ganger. Det de sier er ikke sant, sier Hannu og viser en lang SMS- og mail-korrespondanse som hun har hatt med Vacant-ledelsen.
Etter at hun sluttet i jobben i Sør-Varanger, fikk Irina Hannu en annen jobb, denne gang i Harstad. Her leverte hun inn tjenestebeviset sitt og fikk tretten års ansiennitet, fem år mer enn i Vacant.

Brent seg

Hovedtillitsvalgt Mette Nødtvedt i Fagforbundet i Sør-Varanger kommune understreker det som Hannu sier.

– Det er mange som ikke kjenner arbeidsvilkårene til bemanningsbyråene. Mange sier at de har brent seg, sier Nødtvedt.

– Fått for mye i lønn

– Irina Hannu har egentlig fått for mye i lønn hos oss. Det sier avdelingsleder Sofia Karlsfeldt i Vacant helse.
Avdelingsleder Karlsfeldt hevder at Hannu ikke har sendt inn noe tjenestebevis til Vacant helse.

Ansiennitet

Etter henvendelsen fra Hannu og lokalavisen, tok avdelingsleder Karlsfeldt kontakt med Vacant helse sin rekrutteringsavdeling.

– Hun er blitt bedt om å sende inn tjenestebeviset. Derfor skulle hun egentlig blitt satt på minstelønn til hun kunne styrke sin CV med tjenestebevis, sier Karlsfeldt.
Ifølge Ronja Blomberg i Vacant helses rekrutteringsavdeling er arbeidstakeren bedt om å komplettere sin CV med tjenestebevis.

– Ifølge CVen så har Hannu ni år pluss ti måneder ansiennitet og dermed havner hun på åtte til ti års ansiennitet. I tillegg har hun ikke sendt inn sine tjenestebevis som vi har bedt om i samme dokument som hun fylte i CVen sin. Hun har bare sendt inn ett som viser ett år og fem måneder. Jeg tror hun blander sammen arbeidskontrakt med en bekreftelse på timelønnen. Kontrakten er sendt til henne, sier Blomberg i en email til sin avdelingsleder.

Karlsfeldt understreker at Vacant helse i Sør-Varanger kommune følger reglene i arbeidslivet, Kommunenes Sentralforbund sin hovedtariffavtale.

– Og reglene vedrørende sykepenger er ikke noe vi har funnet opp selv, bare for å gjøre det helt klart.

– Hva mener dere om den kritikken som Fagforbundet kommer med?

– Det hadde vært hyggelig om Fagforbundet hadde tatt kontakt med oss direkte hvis det nå er så ille som de mener. At ansatte ikke «får de penger de har krav på», slik det hevdes i denne saken, kan jo også ha noe å gjøre med at ansatte ikke har ordnet med norsk personnummer, ikke har skattekort, ikke registrert sine timer i tide, ikke sendt inn skjemaer for refusjoner og så videre, sier Karlsfeldt.

Møte

Ledelsen i Sør-Varanger kommune har jevnlige møter med Vacant helse. De tingene som de byrå-ansatte hevder overfor Fagforbundet er blitt tatt opp.

– Men så langt er ikke noe skjedd. Vacant-ledelsen tilbakeviser det vi tar opp. Jeg vet ikke, men vi registrerer at det er en økning iantallet henvendelser til Fagforbundet fra medlemmer ansatt i Vacant helse på bakgrunn av lønns- og arbeidsforhold, sier Mette Nødtvedt.

– Hva gjør dere videre med disse sakene?

– Vi kan ikke gjøre annet enn å fortsette å ta dem opp og bringe dem inn for kommuneledelsen, sier Nødtvedt.

Må svare

Rådmann i Sør-Varanger kommune, Bente Larssen, mener at det er Vacant helse selv som må svare for og kommentere saken.

– Vi har, etter en anbudskonkurranse underlagt lov om offentlige anskaffelser, tegnet avtale med Vacant for kjøp av vikartjenester. Alle avtaleforhold reguleres i avtalen og om Vacant bryter avtalen med sine ansatte, må dette tas opp på de jevnlige samarbeidsmøtene vi har med Vacant. Noen forhold er tatt opp fortløpende med Vacant. Disse er avklart og ordnet opp i. Men det siste som tas opp her, kjenner jeg ikke til, sier Larssen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no