21. okt
RASER: Beboerne Ann Brith Nilsen, Tove Olsen, Hilde Michelsen og Baard Martinsen i Parnassveien på Storhaugen mener det er trangt nok allerede og vil ha parkeringsplasser, ikke flere leiligheter.
 
- Flere boliger vil ødelegge nabolaget
Beboere på Storhaugen raser over utbyggingsplaner.

Publisert: 10.jul.2013 15:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Firmaet Aktivhus ønsker å bygge tolv leiligheter i Parnassveien 6 på Storhaugen. – Her er dårlig plass fra før. Et nytt bygg vil ødelegge nabolaget og føre til kaos, sier naboene.
De er både sinte, frustrerte og redde for at de tolv leilighetene skal føre til en kraftig forringelse av et allerede svært trangt område på Storhaugen.
– Parkeringsforholdene her er kaotiske. Vi mangler parkeringsplasser i dag. Kommer det tolv leiligheter til, får vi det komplette kaos, sier naboene Hilde Michelsen, Tove Olsen, Ann Brith Nilsen og Baard Martinsen.

Mister trappa

To av de som bor nærmest det planlagte leilighetskomplekset oppdaget nylig at både trapp og adkomst til deres leiligheter ligger på kommunens tomt, og vil dermed havne på de nye utbyggernes tomt hvis kommunen gjennomfører avtalen om feste. En av dem er Ann Brith Nilsen.
– Både den nåværende innkjørselen og trappeoppgangen til Parnassveien 4D har vært i bruk fra boligene var nye. Innkjørselen og trappeoppgangen går over tomta Parnassveien 6, skriver blant andre Nilsen i et brev til kommunen. Nå ber hun om at kommunale myndigheter prioriterer denne saken slik at beboerne ikke havner i en situasjon hvor de ikke lenger har adkomst til boligene sine.

Konkurs

Opprinnelig var tomta tenkt omregulert til gjesteparkeringsplasser av den opprinnelige utbyggeren av feltet, Nord-Element. Utbyggeren gikk konkurs. Tomta ble tilbakeført til kommunen og den planlagte omreguleringen skjedde ikke. Parkeringsplassen både for den øvre og nedre delen av Parnassveien ble likevel laget og har vært i daglig bruk siden boligene ble tatt i bruk.
– Vi som bor i området har hele tiden hatt en forståelse av at Parnassveien 6 har vært omregulert til parkeringsformål. Det er svært viktig for både sikkerheten og bokvaliteten i området at tomta fortsatt kan fungere til parkeringsformål, skriver naboene til kommunen.

Stoppet sykebil

Naboene har flere eksempler på at det er trangt nok som det er.
– Søppelbilen må rygge inn og hit går knapt en brannbil. Og på vinteren sliter brøytebilene med at de ikke kommer til når bilene står parkert her. Vi hadde en episode for noen år siden, der en beboer måtte ha legehjelp. Sykebilen måtte stoppe et stykke unna og båren trilles langt på grunn av all snøen, sier Martinsen.
– Det går rett og slett ikke med flere leiligheter her. Det som trengs er parkeringsplasser. Nå gjorde politikerne en tabbe da de kjørte prosjektet på gammel-gymnaset på Prestefjellet igjennom, uten at naboene var informert. Gjør ikke den tabben en gang til, sier Tove Olsen.
– Det er flere barnefamilier som bor her. Mindre plass vil også ramme ungene som leker på den lille arealen med grøntområde som er her. Folkehelse er prioritet i alle planer i kommunen og skal fortsatt være det, sier Hilde Michelsen, som er politiker og som har begynt å nøste i saken blant sine kolleger. Hun og familien skal en av de nærmeste dagene selge huset sitt på Storhaugen. Neste adresse er Skytterhusfjellet.
– Aktivhus kan bygge der i stedet. Der er det plass nok, sier hun.

Bekymret

For et par uker siden ble det holdt et hørings- og informasjonsmøte med Sør-Varanger kommune og Aktivhus sin arkitekt. Det ble klart at tomta framdeles er regulert til boligformål. Den er avtalt festet bort til Aktivhus.
– Vi som beboere i Parnassveien er overrasket og bekymret over at det nå viser seg at tomta ikke er omregulert til parkeringsformål, skriver beboerne i brevet og søker nå om slik omregulering. Og de stoler på at politikerne ordner opp.
– Vi er lovet svar i slutten av august, sier Nilsen.

Forventet

Ingeniør Bernt Kvamme ved plan- og byggesaksavdelingen i Sør-Varanger kommune sier de avventer tilbakemelding og en komplett byggesøknad fra tiltakshaveren i Aktivhus.
– Etter mine opplysninger er det ikke helt avgjort om de fremmer en byggesøknad. Når det gjelder møtet med naboene, så var vel det som forventet, med stort engasjement fra naboene, sier Kvamme.

– I tråd med reguleringsplanen

Rune Ulvang i Aktivhus sier at de er i en prosess med naboene og kommunen når det gjelder planene om tolv leiligheter i Parnassveien 6. Nabovarsel på prosjektet er sendt ut til beboerne.
– Vi er tildelt tomta og leilighetskomplekset som planlegges her er tegnet i tråd med reguleringsplanen til kommunen og vi er i tett dialog med kommunen, sier Ulvang.
– Det kom en del innspill fra naboene, blant annet at bebyggelsen allerede i dag er tett og at det ved et nytt bygg følgelig blir enda tettere?
– Vi vil så langt det er mulig ta hensyn til innspillene, men forholder oss til gjeldende reguleringsplan, sier Ulvang.
Han sier at de har en del interessenter til de tolv leilighetene og ønsker å komme seg i gang med byggingen så raskt som mulig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no