21. okt
STRAMT: Ordfører Cecilie Hansen føler det er urettferdig å bli bedt om å stramme inn mer når det ikke er mer å stramme inn på. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
- Føles urettferdig å få enda mindre
Ordfører Cecilie Hansen (Sp) er ikke fornøyd med å få mindre ekstrabevilgninger enn skattesvikten.

Publisert: 13.mai.2015 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

1,1 milliarder til kommunene for å dekke opp for svikt i skatteinntekten er blant tiltakene i revidert nasjonalbudsjett, som ble lagt fram tirsdag.

Stramme inn

- Det betyr at vi kanskje får rundt halvannen million ekstra, men skattesvikten er mye høyere enn tilleggsbevilgningen. Når det samtidig er regjeringen som bestemmer hva skatteinngangen skal være, så føles det urettferdig å få mindre, sier Cecilie Hansen.

- Spesielt å bli bedt om å stramme inn mer, når vi har gjort mange grep og ikke har mer å stramme inn på, legger hun til.

For høyt

Cecilie Hansen sier at det kunne vært enda verre.

- Heldigvis har vi dyktige folk i administrasjonen som synes skatteinngangen var satt for høyt. Sør-Varanger har derfor ikke fulgt anbefalingene, og dermed har vi ikke det tapet som vi ville fått, sier ordføreren.

- Jeg er selvsagt glad for å få en drøy million ekstra, pengene blir satt på disposisjonsfond for å kunne brukes til tjenester til befolkningen, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no