6. des
 
– Folk strømmer allerede til Turistinformasjonen
Mandag formiddag åpnet Sør-Varangers nye turistinformasjon.

Publisert: 28.jun.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Å ha et informasjonskontor dit turistene kan gå for å få råd, informasjon og for å kjøpe seg opplevelsesturer er ingen selvfølge i Kirkenes. Turistinformasjonen har levd en omflakkende tilværelse, og er forsøkt drevet etter ulike modeller. For to år siden lå tilbudet på Thon Hotel, men i fjor var det ikke noe tilbud bortsett fra på internett.
Nå har Ulf Hildonen, som selv er aktør i reiselivsbransjen, startet Turistinformasjon på eget initiativ - i deler av den tidligere leketøysbutikken i gågata - men håpet er å få kommunen med seg.

Orientere seg

Ulf Hildonen forklarer at han opplevde at en gruppe franske turister fikk elendig behandling. Så satt han like etter på Sentrum og så rett fremfor seg et ledig lokale, og det slo han at det bare var å sette i gang selv.
– Vi har vært her og snekret og ordnet med lokalene, og har allerede hatt veldig mange innom, forteller Hildonen.
Det har vært folk som har kommet med bil, fly og hurtigrute. Og også lokale folk som for eksempel venter feriegjester og vil finne aktiviteter.

Provisjon

Informasjonskontoret skal ha åpent hver dag frem til 1. oktober, også i helgene. Tre deltidsansatte skal dele på jobben. Lokalet har Ulf Hildonen fått låne gratis fra Sør-Varanger Eiendom, og så er håpet at en del kan finansieres ved å selge aktiviteter på provisjon.
– Pluss at jeg håper at kommunen bidrar.
– Et godt initiativ. Veldig positivt, sa ordfører Rune Rafaelsen og ga Hildonen blomster som åpningshilsen. Men ordføreren ville ikke gi løfter om kommunens holdning siden søknaden nå først skal saksbehandles.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no