9. des
SOVE UTE:Varaordfører Tove Alstadsæter, Folkehøgskolen og rektor Ketil Foss, fungerende rådmann Nina B. Overgaard, Frivilligsentralen og Sandra Asmyr, Røde Kors ved Steinar Andreassen og Barentshallene ved Audun Andersen planlegger alle å sove ute i forbindelse med åpningen av Frluftslivets år i Sør-Varanger.
 
- For kaldt for barnefamilier å sove ute i natt
Varaordfører Tove Alstadsæter skal ikke sove ute i natt, men sove ute under åpningen av Friluftsåret, det vil hun.

Publisert: 13.jan.2015 12:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

-Det er kaldt i Sør Varanger i dag, dette gjør at vi utsetter åpningen av friluftslivsåret 2015 og overnattingen ute, sier varaordfører Tove Alstadsæter tirsdag formiddag i minius 30 grader.
- Vi utsetter med bakgrunn i at vi ønsker at flest mulig skal være med på åpningen og de aktiviteten som skal arrangeres i forbindelse med åpningen. Ikke minst fordi en viktig målgruppe for dette arrangementet er barnefamilier. Derfor kommer vi tilbake med ny dato og jeg har fortsatt som mål å sove ute, sier Tove Alstadsæter.

#Ny dato

Etter planen skulle Tove Alstadsæter, representanter for Folkehøgskolen, Sør-Varanger kommune, Frivilligsentralen, Røde Kors, 4 H, KOS og flere stille opp i ettermiddag, kveld og natt for å markere starten på Friluftslivets år.
- Det er flott at så mange vil være med. Og anledningen skal de få, jeg lover å komme tilbake med ny dato. Slik får vi fokus på hva dette handler om, nemlig friluftsliv og den flotte naturen vi er så heldige at vi kan bruke her i kommunen. Sør-Varanger kommune vil gjerne legge til rette for et godt og aktivt friluftsliv. Her får også lag og foreninger som jobber nettopp med friluftsaktiviteter vist seg frem, og det er bra, sier varaordfører Tove Alstadsæter. Hun er kjempeklar for ei natt ute, til tross for at det er litt småkjølig akkurat nå.

Nasjonalt

Markeringen av åpningen av Friluftslivets år dreier seg ikke bare om at Alstadsæter og elever fra folkehøgskolen, samt representanter
fra lag- og foreninger skal få en anledning til å sove ute.
Friluftslivets år 2015 er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet (KLD) presenterte i august 2013: Året skal etter planen gi varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkingen, og være med på å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. Året skal gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse. Året skal videre øke bevisstheten om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv. Prioriterte målgrupper er barn, unge og barnefamilier. Samtidig er det et mål å nå hele befolkningen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no