22. okt
NYE RUTER: Fra 1. mars kan du ikke stole på gamle tabeller.Foto: Håvard S. mækelæ
 
Forandrer bussrutene for det nye sykehuset - før sykehuset er på plass
Det gjelder å følge med fra 1. mars om du skal busse i sentrum. Samtidig kommer egen flybuss.

Publisert: 26.feb.2018 16:07
Oppdatert: 26.feb.2018 17:38

Snelandia har sendt ut et skriv der de varsler om endringer i forbindelse med at nye Kirkenes sykehus åpnes på Skytterhusfjellet. Fra 1. mars begynner bussene å svinge oppom det nye sykehuset, og det gamle sykehuset opphører som busstopp. Det betyr blant annet nye rutetider flere steder.

Problemet er bare at det nye sykehuset vil ta i hvert fall et par måneder til før det åpnes. 12. februar skrev SVA at sykehuset hadde fått en forsinkelse til, og ny åpningsdato er antydet til slutten av april. I mellomtiden vil det fremdeles være det gamle sykehuset på Prestøya som gjelder.

Informasjonssjef Ivar Greiner ved Finnmarkssykehuset forteller mandag formiddag at det fremdeles er tilfelle. Dermed vil de nye rutene være basert på et sykehus som ikke er i bruk en stund.

– Manglende info

Snelandia drives av Finnmark fylkeskommune. Jørgen Blix, assisterende samferdselssjef i fylkeskommunen, sier at de ikke kan forandre bussrutene tilbake til det gamle på dette tidspunktet.

– Det er ikke tatt hensyn til utsettelse av oppstart på det nye sykehuset. Vi har bedt Finnmarkssykehuset om å orientere oss om status på oppstart, men har ikke fått noen gode svar. Vi er nødt til å planlegge slike ruteendringer i god tid, og kan ikke endre uten videre. Det er beklagelig, sier Blix. Han mener det er vanskelig å planlegge når datoen for åpning av det nye sykehuset stadig forsinkes.

Da vi ber Finnmarkssykehuset om en kommentar, svarer informasjonssjef Ivar Greiner at det bare er å beklage.

Langruter består

Blix kan i alle fall forsikre at langrutene som kommer utenfra kommunen, fremdeles vil gå helt til det gamle sykehuset. Men bussrutene i byen mister sykehuset på Prestøya som stoppested, ifølge de nye rutene. Det nærmeste busstoppet for bybussene blir da det vanlige busstoppet på Prestøya, som er lenger opp – i krysset Prestøyveien-Bjørkeveien.

Derfra vil rute 110 fortsatt gå inn til byen, der man kan skifte til andre rutene, inkludert den nye flybussen. Snelandia påpeker samtidig at tilbudet er styrket på Bergstien og i Fjellveien.

Blix vet ikke i skrivende stund om rute 110 også vil kunne stoppe oppe på sykehuset på Prestøya.

– Vi må undersøke med bussoperatøren om det er mulig, og hva slags konsekvenser det får for ruta, sier han.

Blix oppfordrer alle som skal ut og reise til å bruke reiseplanleggeren som er på Snelandia.no. Den oppdateres stadig.

Egen flybuss

For et par år siden ble det private flybuss-tilbudet i Kirkenes overført til Snelandia. Dermed var det vanlige rutebusser som tok folk til og fra flyplassen.

Fordelen var at det var billigere bussbilletter til flyplassen. Haken var at bussene ikke kunne vente like lenge, om fly ble forsinket.

Fra 1. mars blir flybuss-tilbudet overført til Boreal Travel. Dette er et litt annet selskap enn Boreal Buss, som kjører flere av Snelandias busser.

Den nye flybussen har vendepunkt på Hurtigrutekaia. En billett opp til flyplassen går opp fra litt over 50 kroner, til 80 kroner.

Til gjengjeld vil den nye flybussen vente på flyankomster, forteller Jørgen Blix i Snelandia. Han mener flybuss-tilbudet blir bedre med dette.

Fra 1. mars vil Snelandia neppe kjøre flere bybusser helt til flyplassen.

– Vi kommer ikke til å kjøre side ved side med flybussene, sier han.

Langdistanse og flybuss innom sykehuset

Blix forsikrer imidlertid om at langdistanse-bussene vil svinge innom flyplassen som før.

Boreal Travel sin flybuss vil også gå innom det gamle sykehuset på Prestøya i overgangsperioden, forteller Frode Elverum i selskapet.

- Flybussen vil kjøre den oppsatte rutetabellen med de fem daglige avganger til og fra flyplassen, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no