18. okt
AVKLARING: - Vi kan ikke konservere Finnmark, vi må ta det i bruk, og det kan vi gjøre uten at det kommer i konflikt med laksefjorden, mener Greger Mannsverk.
 
- For tidlig å juble for Tømmerneset
- Det er veldig positivt at regjeringen har godkjent kommunedelplanen, men det er for tidlig å feire, mener Greger Mannsverk. Ennå gjenstår en løsning i forhold til laksefjorden.

Publisert: 11.feb.2014 15:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

- Det positive med tilbakemeldingen fra regjeringen er at man nå kan gå videre med arbeidet med å få etablert virksomheter på Tømmerneset, sier Greger Mannsverk.

Men det store spørsmålstegnet står fremdeles ved avklaring av laksefjordproblematikken, mener han.

Stor jubel

Ordfører Cecilie Hansen, lokale politikere og stortingspolitikerne fra Finnmark jublet for meldingen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet som kom rett før helga. Departementet godkjente kommunedelplanen for Tømmernes, noe som betyr at utbyggere kan gå videre med sine planer. Blant annet har Stolt-Nielsens selskap Norterminal planer for oljeterminal på Gamneset og Greger Mannsverk i Pulkneset Kirkenes Maritime Industrial Park har planer om blant annet basevirksomhet.

Kommuneledelsen diskuterte også saken med kommunalminister Jan Tore Sanner, da han var på Kirkeneskonferansen i forrige uke.

Laksefjorden

- Departementet og regjeringen må få en avklaring på problematikken rundt laksefjorden. Kommunestyret skal ha møte nå i januar, der saken skal vedtas, og da håper jeg de sier klart fra at dette er et problem som må løses. Dette har hengt over alle utviklingsplaner i alt for lang tid nå, sier Mannsverk.

Han sier at det er fullt mulig å drive med mange typer virksomhet selv om det er i en laksefjord.

- Ja, ulykker kan skje, det er alltid en viss risiko for det, men sikkerheten blir bedre og bedre, og den virksomheten som er planlagt vil være med på å høyne sikkerhetsnivået i Sør-Varanger. Det skjer utvikling andre steder også der det er laksefjord, uten at det har skjedd ulykker, selv om mange på miljøsiden nok vil hevde at slik virksomhet og laksefjord er i strid. Jeg mener at man kan ikke konservere Finnmark, vi må ta det i bruk, sier Mannsverk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no