23. okt
TIPS: Kirkeverge Wenche Jessen Dervola har anmledt hærverket og ønsker at folk som har sett noe, tar kontakt med politiet.
 
– Forferdelig trist at folk gjør sånt
Det er begått hærverk i kirkebyggene i Neiden og i Svanvik. Nå ber kirkeverge Wenche Jessen Dervola folk om å følge med.

Publisert: 03.jul.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Innbruddet i Neiden skal ha skjedd forrige helg, mens det ble oppdaget liknende hærverk på Svanvik tirsdag.

Stjal penger

I Neiden har de ubudne gjestene også forsynt seg av kassa til kirkeforeningen. Dervola forteller at det er rundt 1 000 kroner som har forsvunnet.

– Det er kjedelig. Det er en forening som jobber på dugnad der, sier hun.

Det er ikke normalt at det oppbevares penger i kirkebyggene, men akkurat denne dagen lå kassa der. Dette skjerpes nå inn, forteller Dervola.

Menigheten har nå anmeldt saken til politiet, og de har vært og gjort undersøkelser på stedet. I kirka på Svanvik tror de ikke det er tatt noe.

– Der er det rent hærverk som er begått, forteller kirkevergen. Dersom folk har tips ber vi om at de ringer politiet. Meld fra om de ser noe unormalt i området.

Det har ikke lyktes avisa å få noen kommentar fra politiet om saken fredag.

Måtte låse

Også tidligere har det vært uvedkommende på besøk i Kirkebygg i Sør-Varanger. Dengang i kapellet i Grense Jakobselv. Det var da kapellet skulle stenges for vinteren for et par år siden.

Kirketjener Anna Lankinen oppdaget at det var stjålet fra kapellet som stod åpent.

Tyvene fikk med seg en verdifull lysestake datert til 1940-tallet.

I tillegg hadde de forsøkt å bryte opp en gaveboks der folk kan legge igjen pengegaver. Etter dette tyveriet strammet de inn bruken av kapellet.

Tidligere var det mulig å låne nøkkel og gå inn i bygget, men dette ble det slutt på. Dersom man som privatperson nå ønsker å ta bygget i nærmere øyesyn, må man kontakte menighetskontoret for avtale, og noen derfra må bli med inn.

Tyveriet i Grensen ble henlagt av politiet, men den er etterlyst med navn og bilde, i tilfelle den skulle dukke opp i forbindelse med et salg eller beslag.

Ifølge Dervola har det ikke vært meldt om noe nytt i denne saken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no