23. okt
UTFOR: De militære kjøretøyene havnet utfor veien tidligere denne uken. (Foto: privat).
 
- Forsvaret råkjører i Pasvikdalen
Flere har reagert på det de kaller for militær råkjøring i Pasvikdalen den siste tiden. - Bare flaks har hindret ulykker med skader, sier Tor Johnny Arnesen.

Publisert: 28.feb.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Arnesen har sett råkjøringen selv.

- Jeg har flere eksempler, blant annet i en sving etter Sameti-brua på vei mot Svanvik. Da ble det holdt så høy fart at bilen roterte. Bilen og hengeren ble stående utfor veien med fronten mot Skogfoss. Jeg møtte dem sør for Skogfoss og de kjørte så fort og midt i veien på det glatte føret, sier Arnesen.

Råkjøring

Han meldte dette til politiet, men ingen derfra dukket opp. Militærpolitiet kom etter en times tid og var der også på en ny sjekkerunde.

- Mine arbeidskolleger observerte råkjøringen da de passerte Pasvik kraft der det er 50-sone. De hadde kjempefart. En av kollegaene mine snakket med sjåføren som kjørte og han innrømmet råkjøringen. De hadde da fått opp bil og henger.

Arnesen mener at det nærmest er lovløse tilstander for grensevaktene i Pasvik.

- GSV og politiet blåser i at de gjør som de vil og overser lokalbefolkningen i Pasvik, sier han.

Ukjent

Sjef for grensevakten ved GSV, Jan Erik Haug, har ikke hørt om kjøringen som resulterte med at det militære kjøretøyet havnet utfor veien.

- Dette må jeg sjekke opp, men for oss er det alltid sikkerhet først. Man har aldri dårlig tid i trafikken og man følger trafikkreglene. Det er avstand fra godt sagt til godt gjort. Dersom man ser avvik med militært personell, så ring operasjonssentralen ved GSV. Den er bemannet døgnet rundt hele året, sier Haug.

- Dette vil bare bli påstander mot påstander og jeg har ikke lyst til å havne i en debatt om dette i avisen. Men dersom man i Pasvik eller andre steder oppdager slike hendelser som det som ble observert her, så ring oss, så får vi ta tak i det. Og så er det ikke noe stort poeng, men det er ikke nødvendigvis grensevakta som gjorde dette. Vi har ti ulike avdelinger i Forsvaret på Høybuktmoen, alle ser like ut siden de har på seg uniform. Men dette er uansett uforsvarlig, og vil bli tatt hånd om, sier Haug.

Vi har ikke lykkes i å få en kommentar fra politiet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no