22. okt
ENHETSLEDER: Christian Wisløff i UDI, her fotografert i 2016 sammen med Benjamin Strandquist.
(Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
– Forventning om drift i Vestleiren
Enhetsleder Christian Wisløff i UDI forteller at de har fått penger i neste års statsbudsjett for å opprettholde asylberedskapen. Men fremtida er usikker, blant annet fordi Vestleiren skal selges.

Publisert: 19.okt.2017 18:00
Oppdatert: 19.okt.2017 17:44

Utlendingsdirektoratet (UDI) har fått 1,04 milliarder kroner til drift av asylmottak. Men det er ikke satt av en konkret bevilgning til Ankomstsenter Finnmark i statsbudsjettet.

Beredskapstiltak

– Det vises kun til at driften er avsluttet og at ankomstsenteret inntil videre utgjør et rent beredskapstiltak, skriver enhetsleder Christian Wisløff i UDI til SVA.

– Slik vi forstår dette ligger det som en forventning i forbindelse med bevilgningen til UDI at det videreføres en beredskap ved ankomstsenteret. Dette vil koste mindre enn det har gjort i 2015 og 2016. Vi planlegger blant annet for en lavere innkvarteringskapasitet, fortsetter han.

Noe som gjør saken usikker, er at Vestleiren er i ferd med å selges fra Forsvarsbygg. Dermed vet ikke UDI ennå hvordan de eventuelle nye eierne vil forholde seg til å ha en asylleir i området.

Vurderte kjøp

Det er Statsbygg som ville kjøpt og eid Vestleiren, om UDI skulle ha noe slags eierskap til selve området. De har leid det fra Forsvarsbygg, og videre drift vil altså fortsatt være igjennom leie.

– Vi vurderte selv å kjøpe området i samråd med Statsbygg, men gikk bort fra det, sier Wisløff.

Avinor vurderer

Eli Heggelund, prosjektleder i Forsvarsbygg, forteller at Statsbygg og Avinor meldte interesse for Vestleiren da de varslet om mulig salg. Etter at Statsbygg trakk seg, har Forsvarsbygg fortsatt samtaler med Avinor.

Heggelund kan ikke si noe om hvor lang tid det tar før de har en avtale, eller sannsynligheten for at det kommer i boks.

– Men jeg regner med at vi er i en sluttfase nå, sier hun.

Om Avinor ikke kjøper Vestleiren, har ikke Forsvarsbygg bestemt seg for hva de gjør videre, eller om de fortsetter salgsforsøkene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no