12. des
IKKE HER: Per Kristian Pettersen mener kommunen burde finne et annet sted å legge de skitne massene.
 
– Fyller igjen lekeplass med skitten snø og veistøv
I Haganesveien leker ungene på en tipp av skitten masse.

Publisert: 11.mai.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

– Jeg vet ikke hva slags ord jeg skal bruke, men rett ut sagt så er det jævlig stygt, sier Per Kristian Pettersen i Haganesveien.
Tidlig lørdag kveld myldrer det av unger som leker i området.
– Det var en lekeplass her, men stativene ble fjernet fordi de ikke oppfylte standarden, sier Pettersen.
Fra kjøkkenvinduet har han utsikt rett ned mot det som har blitt en fylling mellom Haganesveien og kommunens verkstedbygning.

Boligområde

– I fjor var det på samme måten, det så ikke ut. Jeg ringte da kommunen og de sa at det er lov å tippe her, her og i havna, forteller han og syns det måtte være bedre at fyllingen ble lagt utenfor boligområdet.
– Joda, det er visst lov å tippe massene her. Men det bor veldig mange unger i området her, og det er ikke særlig koselig for dem å ha det sånn her. Ikke er det trivelig å se på heller.

Kommer mer

Pettersen forklarer at det begynte med at den skitne snøen ble dumpet.
– Og nå dumpes det veistøv også - etter hvert som gatene feies.
Enhetsleder for teknisk drift i Sør-Varanger kommune, Ivar Kaski, bekrefter at området er regulert som lekeplass. Enhetslederen har forståelse for at det er en dårlig løsning å ha massene ligge i et område der barn leker, og også at det ikke er pent å ha det slik i en boligområde.
– Problemet er at vi ikke har mange steder å legge snøen, og i vinter har det vært mye snø. Vi må da laste opp snøen og kjøre den bort, så dette har også en kostnadsside, men dersom barn leker på den plassen så har vi egentlig ikke noe valg. Vi må bare kjøre bort snøen fra neste år av, men kommer ikke til å flytte det som ligger der nå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no