10. des
POSITIV: Tove Alstadsæter og Høyre håper å skåre poeng blant småbarnsforeldre når de nå vil innføre gratis kjernetid i barnehagen. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
- Gi de minste en god start
Høyres ordførerkandidat Tove Alstadsæter er glad for at det nå innføre gratis kjernetid i barnehagen for lavinntektsfamilier.

Publisert: 06.aug.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Fra 1. august i år har alle familier med barn på fire eller fem år eller barn med utsatt skolestart og som tjener mindre enn 405 000 kroner, rett til 20 timer i uken med gratis barnehage.

- I Sør Varanger kommune har vi gode barnehager. Gode barnehager bidrar til at barn får en god start i livet, og vi ønsker at alle, uavhengig av inntekt, skal ha tilgang til trygge barnehageplasser av høy kvalitet, sier ordførerkandidat Tove Alstadsæter, som selv er barnehagestyrer.

Øker bruken

Tilbudet vil sikre at flere barn får muligheten til å gå i barnehagen, mener Høyre.

Tilbudet om kjernetid har effekt på skoleresultatene til barn med innvandrerbakgrunn, målt på kartleggingsprøver i lesing og regning på første og andre trinn. Effekten er sterkere for jenter enn for gutter, samt sterkere for barn av mødre som ikke er i jobb. Nå skal tiltaket rettes mot alle med lav inntekt, uavhengig av bakgrunn.  

- Arbeidet med å bygge kunnskapssamfunnet starter allerede i barnehagen. Barn lærer utrolig raskt, og det er fantastisk lærerikt for de minste å tilbringe tid sammen med andre barn og kompetent personale. Dette er særlig en seier for barn fra ressurssvake hjem, sier Alstadsæter.

Billigere

Gratis kjernetid kommer i tillegg til at regjeringen fra 1. mai innførte en ordning som gjør barnehagen billigere for alle familier med lav inntekt. Moderasjonsordningen skal sikre at ingen familier betaler mer enn seks prosent av inntekten sin for en barnehageplass, ved at man betaler mindre for barnehageplassen jo lavere inntekt man har.

- Dette er veldig gode nyheter for barna. Begge disse ordningene er viktige bidrag til at enda flere får benyttet seg av et godt barnehagetilbud som gis i vår kommune, sier Alstadsæter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no