15. okt
FORNØYD: Merete Nordhus har engasjert seg for flyktningene som har kommet til Norge i Refugees Welcome to Arctic. Nå har paraplyorganisasjonen Refugees Welcome Norway blitt tildelt Brobyggerprisen 2017.
 
- Gir motivasjon til å arbeide videre
Organisasjonen Refugees Welcome Norway som ble opprettet for å hjelpe flyktninger som kommer til Norge tildelses Brobyggerprisen 2017.

Publisert: 01.aug.2017 15:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

- Refugees Welcome Norway mottar Brobyggerprisen 2017 med bakgrunn i den store innsatsen de har lagt ned med praktisk og solidarisk engasjement for flyktninger. På denne måten har de bidratt til å gjøre Norge litt mer åpent og romslig, og de har bidratt til at mennesker på flukt i større grad blir møtt, tatt imot og ønsket velkommen, skriver Norske Kirkeakademier i en pressemelding.

Refugees Welcome Norway, som ble opprettet i 2015, fungere i dag som en paraplyorganisasjon for en rekke lokale frivilliggrupper, bestående av mange tusen frivillige.

Blant de lokale frivillighetsgruppene finnes Refugees Welcome to Arctic, som siden de første flyktningene kom over Storskog, har engasjert seg sterkt i flyktningens hverdag i et nytt land og kultur.

Gir motivasjon

- Det er veldig hyggelig at vi får priser og anerkjennelse. Det gir motivasjon for å drive på videre, sier medlem av Refugees Welcome to Arctic Merete Nordhus.

Nordhus har vært aktiv i arbeidet med flyktningene siden de for første gang tok veien over Storskog i 2015. Men hun understreker at arbeidet de gjør har endret seg.

-Nå dreier det seg mer om integreringsarbeid her i kommunen, det med at de ikke fikk behandlet søknaden er et tilbakelagt kapittel. Det er utrolig viktig del av arbeidet vårt og få dem integrert i vårt samfunn, og så er det jo også slik at noen av dem som kom over Storskog har fått bosted her i kommunen, sier hun.

Arbeidet fortsetter

Nordhus og de andre frivillige jobber stadig for flyktningene i kommune, og holder blant annet språkkafe på Basen.

- Vi jobber videre og ønsker nye flyktninger velkomne. Samtidig ønsker vi flere med på laget. Nå er vi en håndfull mennesker som jobber frivillig, men man trenger ikke engasjere seg så mye som oss, men komme innom i ny og ne, sier Nordhus.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no